Doğruhaber / Haber -yorum

Kürtlerin içinden çıkan İslami Cemaat, bütün sorunların çözümünde sadece İslam`ı referans kabul ettiğini her fırsatta dile getirmiş ve uygulamalarıyla bunu ortaya koymuştur. Kürt sorunu çözümünde de İslam`ı referans aldığını her vesileyle ifade eden İslami Cemaat, Sosyalist Kürt Ulusalcılardan her zaman insafsız eleştiriler aldı. Dernekleri saldırıya maruz kalan Cemaat, Dernek üyesi Ubeydullah Durna`yı şehid verdi.

Sosyalist Kürt Ulusalcılar, Kürt sorununda İslam`ın referans olarak kabul edilmesinin "Ulusal Bilince" ve "Yurtseverlik Duygularına" zarar verdiğini iddia ederek müslümanlara ve İslami olan her şeye düşmanlık yapmaktan geri durmamıştır.

İmralı`da Abdullah Öcalan ile görüşen heyet, Öcalan`ın " Arabın Aceme, Acemin Araba  üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir" hadisini okuduğunu, müslüman olmaları hasebiyle Türkler ile Kürtlerin tek millet olduğunu söylediğini belirttiler. Şimdi Sosyalist Kürt Ulusalcılara sormak lazım "Öcalan`ın bu açıklamaları yurtseverlik duygularınızı ve ulusal bilincinizi nasıl etkiledi? Bunu daha önce ifade eden Müslüman Kürtlere ne diyeceksiniz? Hiç olmazsa onlardan özür dileme erdemliğini gösterebilecekmisiniz? Başta Müslüman Kürt halkı olmak üzüre tüm kamuoyu bunu merakla bekliyor.