ADANA- Adana`nın altyapı sorununun çözümü için çalışma sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı ASKİ; Onur, Ulubatlı, Güzelyalı, Buruk, Yurt gibi Adana`nın her ilçesine bağlı mahallelerde yağmur suyu ile kanalizasyon sistemini ayırma çalışmaları yapıyor. Çalışmayla hem su baskınlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor hem de özellikle yaz aylarında pis kokular ortadan kaldırılması hedefleniyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yapılan çalışmalar sonuçlandığında Adana`da yoğun yağışlar sonrası su baskının artık önüne geçilmiş olacağını söyledi.

 

Adana`da altyapının 1960 yılında 1 milyon nüfusa göre planlandığını ve pis su ile yağmur suyunun birlikte tahliye edildiğini belirten Aldırmaz; \"Oysaki yapılması gereken kanalizasyon ile yağmur suyunun ayrı tahliye edilmesi, sistemin buna göre yapılandırılmasıydı. Şimdi biz yaptığımız büyük yatırımlarla bunu gerçekleştiriyoruz. Adana`nın her bir noktasında yağmur suyu ile kanalizasyonu ayırıyoruz\" dedi.

 

Adana`da 50 yılda 152 kilometre ana kollektör yapıldığını açıklayan Aldırmaz, son 2.5 yılda ise 105 kilometre ana kollektör yapıldığını söyleyerek; \"Seyhan`daki 17 mahalleyi su baskınından kurtaracak ana kollektör çalışmamız devam ediyor. Bu çalışma Denizli-Mihtatpaşa bölgesinde devam ediyor ve Yeni Vilayete yaklaştı. Batı arıtmadan gelen bu ana kollektör bittiğinde 17 mahalle ile vilayet civarındaki tren köprüsü altında su baskını yaşanmayacak. Gelecek kış yağmurlu bir günde gazeteci arkadaşlarımı tren köprüsü altına davet edeceğim ve onlara semaverde çay ikram edeceğim. Bir damla su birikmediğini herkes görecek.\"dedi.
(Ayhan Kaya-İLKHA)