BATMAN - 28 Şubat 1997`de yapılan Post Modern Darbenin izleri, kronikleşmiş etkileri ve mağduriyetleri devam ediyor. Bin yıl süreceği söylenen ve dindarlar üzerinde sürek avı başlatılan 28 Şubat sürecini Memur Sen İl Temsilcisi M.Şafi Özperk ile konuştuk.
 
28 Şubat Post Modern Darbesinin Ankara Sincan`da ordunun en tepesindeki komutanların emirleriyle ve önceden hazırlanan projeleriyle başlatılan bir süreç olduğunu hatırlatan Özperk, bu süreçte son derece acıklı ve hüzünlü mağduriyetlerin yaşandığını söyledi.
 
28 Şubat 1997`de yapılan Post Modern Darbesinin siyasilerin emir komuta zinciri içerisinde adeta üniformalıların emir ve istekleri doğrultusunda hareket edildiğini vurgulayan Özperk, o dönemde özellikle eğitim camiasında çok ciddi anlamda mağduriyetlere sebebiyet verildiğine dikkat çekti.
 
Binlerce başörtülü genç kızın hayatı karartıldı
28 Şubat döneminde onbinlerce İmam Hatip Lisesi öğrencisi, ailesi ve diğer meslek liselerinin mağdur edildiğini sözlerine ekleyen Özperk, "Üniversitelerde okuyan binlerce başörtülü genç kızın hayatı karartıldı. Kamuda öğretmen, hemşire, ebe ve yahut normal memur olarak görev yapan yine aynı şekilde binlerce bayan mütedeyyin insan sırf inançlarından dolayı, başları örtülü oldukları için mağdur edildiler, işlerinden atıldılar ve haklarında soruşturma açıldı. Yine bu çerçevede öğrendiğimiz kadarı ile bunların büyük bir çoğunluğunda da psikolojik travmalar, depresyonlar yaşandı" dedi.
 
28 Şubat sürecinde ekonomi anlamda bazı şirketlere ambargo ve karalama faaliyetleri yapıldığını ifade eden Özperk, İslami STK ve şahsiyetlere yönelik ise suikastların ve yok saymaların gerçekleştirildiğini kaydetti. Özperk, "Diğer tarafta ekonomik anlamda bazı şirketlere uygulanan ambargolar, karalama faaliyetleri ve yine İslami STK`lar şahsiyetlere yönelik yapılan faaliyetler tabiri caiz ise suikastlar ya da yok saymalar gerçekten çok trajik bir süreç ve bir dönemdi" ifadelerini kullandı.
 
Müslümanlar 28 Şubat`ı bin yıl boyunca unutturmamalıdır
Ergenekon, balyoz ve buna benzer davaların halen devam ettiğini vurgulayan Özperk, bu davaların 28 Şubat`ın bitmediğini gösterdiğini kaydetti. Özperk, "Bugün halen devam eden Ergenekon davaları, balyoz davaları, ıslak imzalar ve kuru imzalar gibi olaylar bu işin bittiği konusunda bizi tam tatmin etmemiştir. O zaman ki bir generalin ifade ettiği 28 Şubat süreci bin yıl devam edecek söylemine bugün itibari ile 2013 Türkiye`sinden şu karşılığı veriyoruz. Bu ülkede yaşayan mütedeyyin insanlar, Müslüman insanlar, mağdur olan insanlar, ötekileştiren insanlar, 2.sınıf muamelesine tabi tutulan insanlar, o karanlık dönemde soğuk şubat döneminde yaşananları bin yıl boyunca unutturmamalıdır" şeklinde konuştu.
 
Toplumun bilincinin unutkan olduğunu ve geçmişte bu anlamda yapılan faili meçhul olayları ve eylemleri unutturmamak gerektiğini sözlerine ekleyen Özperk, her yıl 28 Şubat ve buna benzer olayları anmak ve hatırlamak gerektiğini söyledi. Özperk, "O dönemde yaşanan mağduriyetleri, zulümleri, işkenceleri, yok etmeleri yeni nesillere ve genç kuşaklarımıza hatırlatmak lazım ki, bir daha hiç kimse böyle bir şeye tevessül etmeye kalkışmasın. Bu cesareti kendinde bulamasın ve gene o dönemde yaşananlardan ibret alıp güzel yarınlara, aydınlık yarınlara, barış dolu, huzur dolu, kardeşlik dolu, özgürlük dolu ve eşitlik dolu yarınlara doğru adımımızı atabilelim" diye kaydetti.
(M.Fatih Akgül - İLKHA)