ADANA - 25 Şubat 2013 Pazartesi günü Adana`da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:


5 OCAK GAZETESİ: BARAJ FACİASINDA KAYBOLAN 5 İŞÇİ HALA BULUNAMADI
Adana`nın Kozan ilçesindeki Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünelinin kapağının patlamasının ardından sulara kapılarak kaybolan işçilerin aileleri, baraj faciasının yıl dönümünde kayıpları için umutlarını yitirmeden hüzünlü bekleyişlerini sürdürüyor.

Büyükşehir itfaiyesi güçleniyor
Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye teşkilatını teknolojinin son ürünü kıyafet ve teçhizatla donatıyor. Türkiye`de hiçbir belediyede olmayan ateşe ve ısıya dayanıklı, su geçirmeyen, her türlü olumsuz koşulda kullanılabilecek kıyafet ve botlar, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından İtfaiye Daire Başkanlığı`na kazandırdı.


GÜNEY HABER GAZETESİ: KAMUOYU BİLGİLENDİRİLSİN
Kozan`daki baraj faciasının yıl dönümünde açıklama yapan TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, Gökdere Köprü Barajı inşaatında meydana gelen patlamanın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen 5 işçinin cansız bedenlerine ulaşılamadığını, yargı sürecinde ise sorumluların belirlenmesinde, hesap sorulmasında kamuoyunun bilgilendirilmediğini iddia etti.

Kör kurşunla ölen ilaç mümessili toprağa verildi
Adana`da iki grup arasında çıkan silahlı kavganın ortasında kalan ve başına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden ilaç mümessili, Adana Adli Tıp Kurumu`nda yapılan otopsinin ardından toprağa verildi. (Ayhan Kaya-İLKHA)