DİYARBAKIR- Diyarbakır (Amed) yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

 

Diyarbakır Medya : Bakan`dan öğrencilere tablet müjdesi

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, 16 milyon öğrenciye FATİH projesi kapsamında dağıtılacak tablet bilgisayarların internete bağlanabilmesi konusunda gelişmeler olduğunu belirtti. Bu kapsamda bugün Microsoft CEO`su Steve Ballmer`la görüşecek Başbakan Erdoğan`ın gündeminde de bu konu yer alıyor.

 

Diyarbakır Haber Gazetesi: Kürtçe Hutbe okundu

Diyarbakır`da camilerden yükselen Kürtçe hutbeler bölge halkını heyecanlandırdı. Ülkenin birliği, beraberliği ve barışı adına Kürtçe olarak edilen dualara müminler hep bir ağızdan `amin` dedi. Hacı Sıddık Cami İmamı Abdülvasi Yaz, Kürtçe hutbeyle halka dini konuları daha rahat anlatabildiklerini söyledi. Daha önce de Kürtçe hutbe verdiğini belirten Yaz, \"5 yıldır Kürtçe hutbe okuyorum, vatan bölünmedi. İnsanlar beyninden bu korkuları atsınlar. Vatan Kürtçe hutbe okumakla bölünmez.\" dedi.

 

Güneydoğu Ekspres: Öğrencilerin tehlikeli okul yolculuğu

Bulanık ilçesinin Dokuzpınar köyüne bağlı 14 hane ve 150 nüfuslu Sarıaltun mezrasının yolu kapalı olduğu için, öğrenciler buz tutan Alparslan-1 Baraj Gölü`nden geçerek okula gidiyor.

 

Haber Diyarbakır: Diyarbakır`da gençler uyuşturucu batağına çekiliyor

Diyarbakır`da uyuşturucu kullanım yaşı ilkokul seviyesine kadar düştü. Bir çok mahallede çocuklar esrar içiyor, esrar satıyor.

 

Diyarınsesi: Akşam saatlerinde Diyarbakır karıştı

Diyarbakır Fiskaya bölgesinde bir servis aracını durduran yüzleri kapılı göstericiler araca molotof kokteylli atarak yaktı.

 

Diyarbakırsöz: Tarihi bir süreç yaşıyoruz

İmralı`ya giden BDP heyeti İstanbul`a döndü. Kısa bir açıklama yapan Pervin Buldan, Abdullah Öcalan`ın, PKK`nın elindeki kamu görevlilerinin `bir an önce ailelerine kavuşmalarını umduğunu` söyledi. Geniş açıklama ise `önümüzdeki günlerde.,

 

Yeni Yurt Gazetesi : Barış Çalıştayı yapıldı

Türkiye Barış Meclisi Diyarbakır Girişimi, `Niçin barış, nasıl bir barış, kimin için barış` konulu Çalıştay düzenlendi. Çalıştayda konuşan gazeteci yazar Cengiz Çandar, \"Barış özlemini ifade edersek, yeni bir ivme yeni bir heyecan diyeceğim pek heyecan Fırat`ın doğusunda sezmedim\" dedi.

 

Diyarbakır Yenigün: konut satışları canlandı

TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü`nün 2012 yılı 4. dönemi oluşturan Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait konut satış istatistiklerine göre, Diyarbakır ve Şanlıurfa`da yılın dördüncü döneminde konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.2, 2012 yılının bir önceki döneme göre ise yüzde 40.6 oranında artış gösterdi.

 

Gazete Diyarbakır: 70 yaşındaki Ensar dedenin kalbi acilde yaşama döndü

En zor cerrahi operasyonların bile büyük bir başarıyla gerçekleştirildiği Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin her geçen gün artan grafiği, vatandaşların büyük memnuniyetini kazanıyor. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)