Mecdu Cezaevi`nde hayatını kaybeden 30 yaşındaki esir Arafat Ceradat`ın ailesi, babasının ve erkek kardeşinin Filistinli gencin cesedini Tel Aviv`deki Ebu Kebir Enstitüsü`nde gördüklerini ve cesette yara ve kan izleri olduğunu açıkladı.

Oğullarının sorgu sırasında infaz edildiğine inanan aile, cesetteki yara ve kan izlerinin bu düşüncelerini doğruladığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin aileye yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Arafat Ceradat`ın kardeşi Muhammed, şehidin cesedini gördükten sonra ailesini arayarak kardeşinin vücudunda yara ve kan izleri olduğunu ve işkence sonucu ağzından ve burnundan kan geldiğini bildirdi.

İşgal yönetimi, El-Cumle sorgu merkezinde işkence gördükten sonra Mecdu Cezaevi`ne nakledilen ve iki gün sonra da hayatını kaybeden Arafat Ceradat`ın işkence nedeniyle değil geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğünü iddia etmişti.

Şehit Arafat Ceradat`ın eşi Delal Ayayide ise, işgal istihbaratı subaylarının Filistinli genci gözaltına aldıktan sonra yeniden evine getirdiklerini ve ailesine veda etmesini istediklerini söyledi. Ayayide, işgal istihbaratı subaylarının bu davranışı karşısında eşinin işgal askerlerince öldürülmesinden korktuklarını bildirdi.

Ceradat ailesi, insan hakları örgütlerine çağrıda bulunarak, Filistinli gence uygulanan yargısız infazın bağımsız bir komisyon tarafından araştırılmasını ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istedi.

Bu arada, evli ve biri erkek diğeri kız iki çocuk babası olan Arafat Ceradat`ın eşinin üçüncü çocuklarına hamile olduğu öğrenildi.

FEM