Antalya`da yaşayan lösemi hastası Gökhan Çon`un gemi komutanı olarak bot kullanma hayali kurması üzerine ailesi, Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Türkiye`ye başvurdu.

Derneğin, Çon`un hayalini gerçeğe dönüştürmek üzere Genelkurmay Başkanlığı`na yaptığı müracaat olumlu karşılandı. Verilen özel izinle Çon`un en büyük hayali gerçeğe dönüştü. Gökhan`ın hayalini gerçeğe dönüştürdüğü anları, AA ekibi görüntüledi.

Yüzbaşı kıyafeti giydirildi

Gökhan Çon`a özel olarak yaptırılan ``Yüzbaşı`` kıyafeti giydirildi. ``Yüzbaşı`` olarak Bodrum`daki marinada bulunan tekneleri denetleyen Gökhan Çon, Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı`ndan telsizle Bodrum açıklarında yasa dışı göç ihbarı yapılması üzerine ``Yüzbaşı`` Çon, TCSG 1 botu ile ortak operasyon başlattı.

Operasyonun sona ermesinin ardından ``Yüzbaşı`` Gökhan Çon, bir süre joyistiğe geçerek dümeni eline aldı. Gökhan Çon`un botu kullanırken yaşadığı keyif, adeta gözlerinden okundu.

``Hedefim kaptan olmak``

Gün sonunda duygularını paylaşan Gökhan Çon, tek hayalinin Sahil Güvenlik Komutanlığı botlarında kaptan olmak olduğunu söyledi.
 

AA