SİİRT - Başbakan Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`ın öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından başlatılan ``Gönül Elçileri Projesi`` kapsamında kardeş aileler buluştu. Toplantıya Vali Ahmet Aydın, AK Parti Milletvekilli Osman Ören, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayer, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve birlikte kendilerine kardeş aile seçen 63 aile ile kardeş ailelerden oluşan yaklaşık 500 kişi katıldı.
 
Programda konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Amacımız Siirt`in kardeşlik yönünden örnek olduğunu göstermektir. Siirt kardeşlik açısından gerçekten örnek bir ildir. Hepimiz din kardeşi olduğumuzun bilincindeyiz" dedi. Özel bir düğün salonunda düzenlenen buluşmada, 63 aile birbirleriyle kaynaştı ve birlikte yemek yedi.
 
Vali Ahmet Aydın da selamlama kısmını Arapça ve Kürtçe yaptığı konuşmada; amaçlarının kardeşlik duygularını pekiştirmek ve kaynaşmayı sağlamak olduğunu belirtti.
 
İldeki bütün üst düzey yönetici ve iş adamlarının bu projeye gönüllü olarak katıldığını belirten Vali Aydın "Amacımız Siirt`in kardeşlik yönünden örnek olduğunu göstermektir. Siirt kardeşlik açısından gerçekten örnek bir ildir. Hepimiz din kardeşi olduğumuzun bilincindeyiz" dedi.
 
AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören de projenin kardeşliğe katkıda bulunacağını belirtti. Kendisinin de bir aileyi kardeş aile olarak seçtiğini belirten Ören, bunun mutluluğunu yaşadığını söyledi.
 
Toplantıda daha sonra kendilerine kardeş aile seçenlerle, kardeş aile olarak seçilen bazı vatandaşlar duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.
Toplam 100 ailenin kendilerine bir aileyi, kardeş aile seçtikleri proje kapsamında geri kalan aileler için de çarşamba günü bir kaynaşma toplantısı düzenleneceği açıklandı.
 
Projede kamu görevlileri banka müdürleri iş adamları kendilerine kurayla belirlenen bir kardeş aileye maddi ve manevi yönden destek olmayı taahhüt etti.
(Hamza Kezer - İLKHA)