BURSA-Pilot okullar arasına alınan Gazi Anadolu Lisesinin öğrencileri, tabletlerini okula yeni kazandırılan konferans salonunda aldılar. Tablet dağıtım törenine AK Parti Milletvekili Bedrettin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan katıldı.

 

Kendisinin de emekli öğretmen olduğunu belirten Milletvekili Bedrettin Yıldırım, \"Eğitimde ciddi bir dönüşüm yaşıyoruz. 1990`lı yıllarda tanıştığımız bilgisayarla bugün çocuklarımız 2 yaşında tanışıyor. Az sayıda olan üniversiteler şu an her ilimizde mevcut. Türkiye hızla büyüyor ve gelişiyor. Teknolojiyi yakalamalı ve iyi kullanmalıyız. Bizlerde bu alanda yeni yollar açmak istiyoruz. Bursa`daki eğitimin kalitesini artmasına katkı sağlayan başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere tüm eğitimcilerimizi kutluyorum\" dedi.

 

Son yıllarda eğitime önemli yatırımlar yapıldığını ve okulların fiziki ortamlarının iyileştiğini ifade eden Atilla Gülsar, \"Gerekli imkanlar sunulduğunda çocuklarımızın çok önemli işler başaracağına inanıyorum. Eğitim yatırımları kapsamında dağıtılan tabletlerin öğrencilerimiz tarafından en iyi şekilde kullanılmasını arzu ediyorum. Öğrencilerimizden sadece kendi sınıfındakilerle değil, tüm dünya çocuklarıyla yarışmalarını istiyorum. FATİH projesinde başta Sayın Başbakanımız olmak üzere emeği geçenlere öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz\" dedi.

 

Tabletlerin yeni açılan konferans salonunda dağıtan Atilla Gülsar, \"Okula kazandırılan konferans salonunun her zaman dolu olmasını arzu ediyorum. Başta Okul Aile Birliği olmak üzere salonun okula kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Teknolojinin önemine vurgu yapan Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, \"Önceki yıllarda bilgiye ulaşabilen ülkelerin diğer ülkelerden daha fazla geliştiğini görüyoruz. Bugün ise bilgiye ulaşmak kolaylaştı. Bilgiye ulaşılabilir oldukça bilgi çağının ötesinde başka şeylerde gerekiyor. Hayal gücümüzle, yaratıcılığımızla kendimizden bir şeyler katmalıyız\" dedi.

 

Konuşmaların ardından tabletlerine kavuşan öğrenciler mutlu olduklarını belirtti. Bursa`da 3 okulda 918 öğretmen ve öğrenciye tablet dağıtılacak. (Zeki Aras-İLKHA)