BATMAN - Batman Bölge Devlet Hstanesi Konferns Salonunda, Batman Tabip Odası, Batman Barosu, Batman Cumhuriyet Savcılığı ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle hekim, avukat ve emniyet mensuplarına yönelik adli tıp uygulamalarıyla ilgili panel gerçekleştirildi.

 

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Faruk Günak`ın da katıldığı panele konuşmacı olarak, Batman Cumhuriyet Savcısı Şener Gülmeci, Kocaeli Fakültesi Öğretim Üyesi Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ümit Biçer, Adli Tıp Uzmanı Dr. Baha Berk ve Avukat Ahmet Çevik katıldı.

 

TTB-Merkez Konseyi Üyesi Dr. Zülfikar Cebe, moderatörlüğünü yaptığı Adli Tıp Paneli ile ilgli olarak katılımcılara bilgi verdi.

 

Konuşmacı olarak katılan Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ümit Biçer, özellikle hekimlerin yapmış olduğu adli raporlarında yaşanan sıkıntılarla ilgili konuları konuşacaklarını belirterek adli tıp raporundaki sorunlara değindi.

 

Biçer, bir yaralamada, bir trafik kazasında, insan haklarının ihlali işkence ve bir cinsel saldırı olduğunda bu saldırıyı belgelemek ve bunun hukuksal sürece yönelik adaletin işlemesi adına en kıymetli rapor olan adli raporların önemini ve adli raporlarda yaşanan sıkıntıları çözmek adına istişarelerde bulunduklarını ifade etti. Biçer, \"Adli rapor alanında çalışan hukukçuların, bu alanda adli rapor hazırlayan hekimlerin karşı karşıya kaldıkları sorunları paylaşmak, bu sorunlara ilişkin önerilerimizi sunmak ve uluslararası standartların, bilimsel standartların neler olduğuyla ilgili bilgi vereceğiz\" dedi.

 

Cumhuriyet Savcısı Şener Gülmeci, katılımcılara adli vakalarla ilgili geniş bilgiler vererek adli vakalarda yaptıkları çalışmaları ve orada yapılması gereken yetki ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Gülmeci, özellikle hekimlerin yazmış olduğu adli raporların nasıl yazılması gerektiğini anlatarak, hekimlerin çıkarmış olduğu raporları daha düzgün ve anlaşılır yazmalarını istedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)