Gazze’yi ziyaret eden Mısırlı âlimler heyetini kabul eden Başbakan Heniyye, “Bizler başta Mısır olmak üzere ümmetin izzet ve onuru için savaşıyoruz. Mısır’a zarar verecek hiçbir şey içinde olmayacak, tersine onun için koruyucu zırh olmaya devam edecektir. Gazze, Mısır’ın içişlerine karışmayacak. Mısır, kendine lider olacak yeni şahsiyetleri, İslam’ı ve izzeti seçmiştir” dedi.

Mısır’ın verdiği şehitler oranında değiştiğine dikkat çeken Heniyye, “Mısır artık işgal rejimi için stratejik bir hazine değildir. Bundan böyle Mısır Filistinliler, direnişçiler ve ümmet için stratejik hazine olacak. Mısır bugün gerçek yüzünü gösteriyor ve zulüm, tuğyan ve despotluk döneminde kaybolan aslına geri dönüyor” ifadesini kullandı.

Mısır’ın tutumuna biraz daha açıklık getiren Heniyye şunları söyledi: “Siccil Taşı Savaşı`nda Mısır’ın ne kadar değiştiğini gördük. Direnişin meydanda işgalciye verdiği acı kadar Mısır yönetimi, halkı ve Cumhurbaşkanı Mursi de ona o kadar acı vermiştir. Direniş savaşırken, başkaları da onu siyasi olarak destekliyordu. Ama daha önce bunu görmek mümkün değildi”.

Görüşmede söz alan heyet başkanı ve İslami İşler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Salah Sultan ise ümmete çağrıda bulunarak Filistin’in kurtarılması için çalışmasını ve bunun için gereken orduyu hazırlamasını istedi. (FEM)