KAHİRE- Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi Halk Meclisi üyelerinin seçilmesi için ülkedeki tüm seçmenlerin 27 Nisan`da sandık başına gitmelerini istedi.
 
Cumhurbaşkanlığı basın sözcülüğünün Cuma günü yaptığı resmi açıklamada; Parlamento seçimlerinin dört aşamada yapılacağı ve yeni üyeler seçildikten sonra Halk Meclisinin ilk toplantısını 6 Temmuz`da yapacağı bildirdi.
 
Dört aşamada yapılacak olan seçimlerin birinci aşamasında yurtdışındaki Mısır`lıların oy kullanacağı, diğer üç aşamanın ise ülke içerisinde yapılması bekleniyor.
 
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan bu açıklama, Mısır`da tansiyonun yeniden yükselmesine sebep oldu.
 
Mısır`da çoğunluğu elinde bulunduran İslami partiler, ülkenin son günlerde içinde bulunduğu krizden kurtulması için, Parlamento seçimlerinin bir an önce yapılması gerektiğini belirterek, 27 Nisan`ın en uygun vakit olduğunu ileri sürdüler.
 
Müslüman Kardeşler Teşkilatı`nın resmi haber sitesinde yayınlanan bildiride; Mısır`daki kaosun bir an önce sonlandırılmasının yolu ancak parlamento seçimleri ile mümkündür. Mısır halkı kendi tercihini yapacaktır`` ifadeleri kullanıldı.
 
Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye karşı Liberal, Laik ve Sol partilerin ittifakı ile oluşturulan Ulusal Kurtuluş Cephesi, seçim tarihinin kendileri için uygun olmadığını ve bir an önce ertelenmesini istedi.
 
Ulusal Kurtuluş Cephesinin Liberal kimlikli Batı işbirlikçisi Lideri Muhammed Baradey, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinde yaptığı açıklamada, ``Seçim tarihi ile ilgili alınan karar, rejimin oyunlarından bir oyundur ve boykot edilmelidir ``şeklinde konuştu.
 
Hatırlanacağı üzere Mısır`da en son geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleştirilen Parlamento seçimleri, eski Mübarek rejimi artığı Yüksek Askeri Konsey tarafından feshedilmişti. (Sait Teşne-İLKHA)