DİYARBAKIR- Roboskili aileler Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Roboski katliamı soruşturmasındaki gizlilik kararının kaldırılmasını istedi. Başta insan hakları kurumları olmak üzere Sivil Toplum Örgütleri nezdinde çeşitli temaslarda bulunan aileler, bu çerçevede Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir`i ziyaret etti.

 

Büyükşehir Belediyesi`nin desteğiyle, Diyarbakır taşlarıyla inşa edilen mezarlık alanının kendilerini çok duygulandırdığını söyleyen Roboskili aileler, bu dostluk ve kardeşlik duygusundan dolayı duydukları memnuniyeti belirttiler.

 

Baydemir de Roboskili evladını yitiren tüm anne ve babaların acısını yürekten hissettiğini ifade ederek, \"Bu acı sadece ana babaların değil, tüm halkımızın acısıdır. Mezarlığın Diyarbakır taşlarından yapılması görevimizin yerine getirilmesi çabasıdır. Özellikle bazalt taşı kullanmamızın nedeni yitirdiklerimizin anısının binlerce yıl yaşatılması arzusu ve taahhütüdür. Aynı zamanda Diyarbakır`la Roboski`nin acısının ortak olduğunun sembolüdür\" diye konuştu. Baydemir, \"Rabbimden dileğim ne zalim olmayı, ne de mazlum olmayı bize nasip etmesin. Artık mazlum da kalmak istemiyoruz. Yani başkalarının zulmüne de maruz kalmak istemiyoruz\" Baydemir, adaletin tecellisi için herkesi çaba sarf etmeye davet etti. (Osman İçli-İLKHA)