Coronavirus (Covid-19) salgını ve aşı çalışmalarıyla ilgili son bilgileri aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’den aşının satın alınması için anlaşıldığını ve Türkiye’nin erken dönemde 50 milyon kişiyi aşılaması gerektiğini belirtmişti.

Aşı hakkında konuşan vatandaşların bir kısmı aşıyı kullanacağını belirtirken bir kısmı da aşıya güvenmediklerini ve aşı olmayacaklarını ifade ediyor.

Furkan Solmaz

“Açıkçası şu anda pek güvenmiyorum”

Aşı olup olmayacağına karar veremediğini söyleyen Furkan Solmaz, “Aşı başkalarına denendikten sonra belki aşı olurum. Açıkçası şu anda pek güvenmiyorum. Coronavirus’e yakalanmadım, aşı gelirse şu anda aşı olmayı düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.

Hayrullah Başmak

“İnsanların çoğu aşı yaparsa aşıya güveniriz”

Vatandaşlardan Hayrullah Başmak, “Aşı faydalıysa elbette aşı olurum. Aşı herhalde Çin’den gelecek. Televizyonda aşının Çin’den geleceğini duydum. Aşı olup olmayacağımı devlet bilir. İnsanların çoğu aşı yaparsa aşıya güveniriz.” şeklinde konuştu.

Ayşe Tunç

“Aşı güvenilir mi? Güvenilir değil mi? Tereddütteyim”

Covid-19'a yakalanmadığını belirten vatandaşlardan Ayşe Tunç, şunları aktardı:

“Aşı hakkında bilgi sahibi değilim, bilmiyorum. Aşı güvenilir mi Güvenilir değil mi? Tereddütteyim. Aşı olacağım ama tereddütteyim. Çinliler, bizi öldürmez değil mi? İnşallah kısmet olursa aşı olacağım.”

Salgına yakalanmadığını belirten Hatice Baran, Sağlık Bakanı "aşı olun" diyorsa aşı olacağını dile getirdi.

Mehmet Atmaca

“Aşıya güveniyorum ve yaptıracağım”

Coronavirus’e yakalanmadığını dile getiren vatandaşlardan Mehmet Atmaca, “Aşıya güveniyorum ve yaptıracağım. Aşı yapılma sırası herhâlde ilk önce bize gelmez. Aşı testlerden geçsin, birileri yapsın ardından neticeye göre karar veririm. Çin aşısına da güvenmiyorum.” dedi. 

Ataş Sakarakoğlu

“Denenmeden ben aşı olmam”

Allah’a (celle celaluhu) şükrederek Coronavirus’e yakalanmadığını dile getiren vatandaşlardan Ataş Sakarakoğlu, “Aşıyı denesinler sonra bakarız. Denenmeden ben aşı olmam. Şu anda aşı olmam. Garantiye alalım öyle aşı yaparım. Garantiye alınmadan bir şey yapılmaz ki.” dedi.

Suat Al

“Çin’e de Çin’den gelecek aşıya da güvenmiyorum”

Virüse yakalandığını belirten vatandaşlardan Suat Al, “Çin’e de Çin’den gelecek aşıya da güvenmiyorum. Türkiye nüfusu 81 milyon, günde 33 bin vaka yayınlıyor. Çin günde 5-6 vaka diyor. Bu hastalığın ilk önce Çin’de ortaya çıkmasına rağmen bu nasıl olur. Çin’e güvenmiyorum. Bakan aşı olacağını söyledi. Koskoca bakan aşı olursa biz niye olmayalım.” diye konuştu.

Ramazan Ak

“Hastalık Çin’den geldi, Çin aşısını buldu”

Vatandaşlardan Ramazan Ak, “Coronavirus’e yakalanmadım. Hastalık Çin’den geldi. Çin aşısını buldu. Demek ki imparatorluğunu Çin kurmuş. Çin’den gelecek aşıya gerek yok. Aşı olmayacağım. En son olacak kişi benim.” ifadelerini kullandı.

Mümtaziye Yücel

“Abime iğne vuruldu sakat kaldı, o yüzden aşıya güvenmiyorum”

Aşıya güvenmediğini söyleyen vatandaşlardan Mümtaziye Yücel, “Aşıya pek güvenemediğim için aşı olmayacağım. Her hekimin vereceği ilacın kullanılmaması gerekiyor. Benim başıma sıkıntılar geldi. Abime iğne vuruldu sakat kaldı. O yüzden aşıya güvenmiyorum.” şeklinde belirtti. 

Cevriye Özkan

“Milleti bilmem de ben aşı olmam”

Virüse yakalanmadığını belirten Cevriye Özkan, “Milleti bilmem de ben aşı olmam. Güvenmediğim için aşı olmam. Evden çıkmadığım için salgından korkmuyorum. Salgından korunmak için maske takıyorum. Ellerimi yıkıyorum. Temizliğe çok önem veriyorum. Bunlar yeterli değil de başka ne yapacağımızı bilmiyoruz. İşte hayat şartları, bazen böyle dışarı çıkıyoruz.” dedi. (İLKHA)