Şehitkamil ilçesi Beylerbeyi Mahallesi’nde yapımı devam eden 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) arasında protokol imzalandı.
Valilikte düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, mesleki eğitimle ilgili çok önemli bir protokole imza atıldığını kaydetti.
“Mesleki eğitimle ilgili önemli protokol”
Vali Gül, “100’üncü Yılda 100 Hayırsever” kampanyası ile Gaziantep’te hayırseverlerin destekleriyle okullar yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Bizim eğitimle ilgili sıkıntılarımız var ama mesleki eğitimle ilgili sıkıntılarımız daha fazla. Özellikle son yıllarda yapılan meslek liseleri ile beraber öğrenci sayımız arttı. Bundan sonraki aşamada artan öğrenci sayılarının daha iyi yetiştirilmesi, iyi eğitilmesi ile ilgili bir meselemiz var. Tam bu noktada sektörün işin içerisine koymak, bizzat alanda ihtiyaç olan okullarımıza aktarılmasını sağlamak bu tür protokollerle olacak. Birliğimiz, aynı zamanda okulumuzun finansmanını karşılayarak eğitim-öğretime katkı sunmuş oldular. Teşekkür ediyor, birliğimizin bu örnek davranışının yayılmasını arzuluyorum. Burada yetişecek öğrencilerimizin de hem kendileri için hem şehrimiz hem de ülkemiz için hayırlı işlere vesile olmalarını diliyorum.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de okulun Türkiye’deki dört proje okulundan bir tanesi olması sebebiyle özel bir okul olduğunu dile getirdi.
“Eğitim ve üretim yan yana olmalı”
Toplumun ilerleyebilmesi için eğitim ve üretimin yan yana olması gerektiğini vurgulayan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, “Halı bu şehrin olmazsa olmazlarından bir tanesi. Halı bizim dünyada söz sahibi olduğumuz sektörlerden bir tanesi ve ne mutlu bize ki bu alanda da ülkemizin en önemli şehirlerinden bir tanesi Gaziantep’tir. Bu konuda yapılan her türlü yatırım, destek mutlaka yerini bulacaktır. Halıcı arkadaşlarımızı bu girişimden dolayı tebrik ediyorum. Eğitim ve üretim yan yana olmadığı sürece, bu ikisi başarılı olmadığı sürece bir ülkenin, bir toplumun ileriye gitme şansı yoktur. İnşallah biz de bu ikisini bir araya getirerek sadece halıda değil, diğer sektörlerde de aynı şeyi yaparak bu toplumu, ülkemizi belirli bir yere taşıyacağız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyor, asıl bu konuya önderlik ettiği için sayın valime de teşekkür ediyorum. Hiçbir şekilde yılmadan bu 100 okul projesinde çok ciddi destek sarf ettik, şahsım ve birliğim adına ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“Gelişen ülkelerde eğitim ile sanayi iç içedir”
Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Kaplan ise daha kalifiye çalışanlar için eğitimle sanayinin iç içe olması gerektiğinin altını çizerek, “Gelişen ülkelere baktığımızda eğitim ile sanayinin iç içe girdiğini görüyoruz. Dolayısıyla bizim daha kalifiye yetişmiş çalışanlara, mavi yakada, beyaz yakada daha kaliteli çalışanlara ihtiyacımız var. Umarım bu çalışma önümüzdeki yıllarda meyvesini vererek sektöre hem katma değerde hem de verimli iş gücü noktasında çok fazla katkı sağlayacaktır. Bu noktada bize verilen bu imkân için teşekkür ederiz. İnşallah şehrimiz ve sektörümüz için hayırlı olur.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Şehitkâmil ilçesi Beylerbeyi Mahallesi'nde yapımı devam eden 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine nakdi bağış karşılığı hayırsever isminin verileceği ve Gaziantep’in örnek okullarında bir tanesi olarak mesleki eğitime önemli destek sağlayacak okulun protokolü imzalandı.
Söz konusu okulun isminin ise Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Halıcılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olacağı bildirildi. (İLKHA)