Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, İlde gerçekleştirilen silahlı saldırı olayına ilişkin yapılan çalışmalarda yakalanan şüpheliler ile ilgili açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, "21 Temmuz tarihinde Üçbağlar Mahallesinde F. A. ve Y. H. isimli şahısların silahla yaralanması ve M. İ. isimli şahsın öldürülmesi olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda motosikletli iki şahsın olay yerine geldiği ve olayı gerçekleştirerek olay yerinden kaçtıkları tespit edildiği" belirtildi.

Yapılan teknik ve istihbarî çalışmalar neticesinde olayın şüphelisi oldukları değerlendirilen F.G, M.G, S. E, B. S, D. S, İ. S. ve M. F. A. isimli şüphelilerin yapılan eş zamanlı operasyonla yakalandığı, şüphelilerin  ikamet, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda; 1 adet ruhsatsız tabanca, 35 adet mermi, 3 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet havalı tabanca, 38 adet av tüfeği fişeği, 1 adet keskin nişancı dürbünü, 1 adet kılıç, 3 gram esrar maddesi ve uyuşturucu madde kullanımında kullanılan aparatların ele geçirildiği açıklamasında bulunuldu.

Açıklamanın sonunda, ifade işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen şüphelilerden F.G, M.G. ve S.E. isimli şahısların tutuklandığı, M.F.A, B.S, İ.S. ve D.S. isimli şüphelilerin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi. (İLKHA)