Erdemoğlu ailesi Adıyaman merkez Karapınar Mahallesi'nde 24 derslikli bir ilkokul, 6 derslikli bir anaokul, Besni ilçesinde ise 24 derslikli bir lise yaptıracak.

Hayırsever Ali Erdemoğlu, eşi Aysel Erdemoğlu adına Adıyaman merkez Karapınar Mahallesi'nde 24 derslikli bir ilkokul,  6 derslikli bir anaokulu ile Besni ilçesinde ise 24 derslikli bir lise yaptıracak.

Hayırsever tarafından Adıyaman merkeze yapılacak olan 24 okulların protokolü valilik makamında Vali Mahmut Çuhadar ve İş adamı Ali Erdemoğlu arasında imzalandı.

Vali Mahmut Çuhadar, “Bugün hayırsever işadamı sayın Ali Erdemoğlu’nun katkılarıyla ilimiz merkezde 24 derslikli bir ilkokul, 6 derslikli bir anaokulu ile Besni ilçesinde yapacağı 24 derslikli lise protokolü için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Her zaman belirtiğimiz gibi eğitime ve insana yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Ali bey sağolsun ilimizin ihtiyaçlarına her daim cevap veriyor. Kendisine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Hayrısever işadamımız Ali Erdemoğlu tarafından ilimiz merkezde yapılacak okullarımız her türlü sosyal donatıya sahip olacak şekilde inşa edilecek. İlimiz merkez ve Besni ilçemizde yapılacak olan 3 okulda toplamda bin 500 öğrenci eğitim ve öğretimden faydalanmış olacaktır. Eğitime yaptıkları katkılardan dolayı devlet olarak Erdemoğlu ailesine teşekkür ediyorum.” dedi.

"Allah bizlere ömür verdiği sürece bu yatırımlarımızın devamı gelecektir"

Ali Erdemoğlu yaptıracağı okullarla ilgili olarak, “Şu anda Adıyaman merkeze yapılacak olan 24 derslikli ilkokul, 6 derslikli anaokulu ile Besni ilçesine yapacağımız 24 derslikli lisenin protokolünü imzalıyoruz. Bu okullarımızı inşallah 2 sene içerisinde bitirip teslim etmeyi planlıyoruz. Allah bizlere ömür verdiği sürece bu yatırımlarımızın devamı gelecektir. Rahmetli babamızın bize bir vasiyeti vardı. 'Ne yaparsanız yapın, servetin sınırı yok, mükâfatı vardır. Sağlığınızda eser bırakın.' demişti. Biz de babamızın bu vasiyetini elimizden geldiği kadar yerine getirmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin eğitim maratonunda bizim de bir katkımız olursa ne mutlu bizlere. Şu anda Türkiye genelindeki bütün öğrenci sayılarının binde ikisini bizim ailemizin yaptırdığı okullarda okuyan öğrenciler oluşturmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Eğitime yaptıkları katkılardan dolayı Erdemoğlu ailesine teşekkür eden Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise, “Erdemoğlu ailesinin Türkiye’nin her tarafında ciddi yatırımları bulunmaktadır. Belediye olarak eğitime yaptıkları katkılardan dolayı hayırsever işadamımız Sayın Ali Erdemoğlu ve ailesine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Besni Kaymakamı Nazlı Demir ise, “Bugün burada toplamda 54 derslikli 3 okulun yapımı ile ilgili Sayın Valimiz Mahmut Çuhadar ve Ali Erdemoğlu arasında bir protokol imzalandı. Biz ilçemizde her alanda kıymetli ailemizin izini görüyoruz. İnşallah ilçemize yapacakları 24 derslikli Anadolu Lisesi ile birlikte ilçemizin eğitim alanında önemli bir problemi daha çözülmüş olacak. Erdemoğlu ailesi her alanda ve her konuda bizlerin destekçisidir. Öncelikle hayırsever ailemize çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz de eğitime verdikleri destekle önümüzü her daim açıyor. Kendilerine saygılarımı arz ediyorum.” dedi. 

Vali Mahmut Çuhadar, eğitime yaptıkları katkılardan dolayı Ali Erdemoğlu’na plaket takdim etti. (İLKHA)