MUŞ - Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi, Doğu Anadolu Projesini tanıtmak amacıyla başlattığı Tanıtma ve İstişare Toplantılarının on dördüncüsü Muş Valiliği toplantı salonunda geçekleşti.

 

Sabah saat 09.00 `da başlayan toplantıya Muş İl Valisi Ali Çınar`ın yanı sıra, il içinden ve il dışından çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Çınar, Doğu Anadolu illerinde konu ile ilgili yapılan yatırım teklifi koordinasyonunun istişare toplantısının Muş`ta yapılmasının kendisine büyük bir memnuniyet verdiğini dile getirerek, toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

 

Program, Doğu Anadolu Projesi (DAP) tanıtım heyetini temsilen programa katılan Başkan Yardımcısı Volkan Gülerin program hakkında bilgi vermesi ile devam etti. Güler, katılımcılara İdare, idarenin eylem planı ve kapsamı hakkında bilgi verdi. İdarelerinin 2012 Aralık ayında kurulduğunu ve Erzurum merkezli olduğunu belirten Güler, idarelerinin `Özel Bütçeli Kalkınma Bakanlığına` bağlı bir kuruluş olduğunu söyledi.

 

Katılımcılara idarenin sorumlulukları hakkında bilgi veren Güler, \"İdaremizin sorumluluk alanına tarım, sanayi, hizmetler, altyapı, sosyal yapı, kentsel yapı vs. gibi tüm alanları kapsayacak bir çalışma olacak. Bir diğer görevimiz ise bölgedeki yatırımları izlemek ve değerlendirmek, yatırım projelerinin geliştirilmesi ve ilgili kurum ve bakanlıklara intikal ettirilmesidir. Bir diğer görevlerimiz ise kalkınma ajanslarının daha etkin çalışmalarına yardımcı olmak ve bölgenin kalkınması ve gelişimi için etüt ve incelemeler yapmaktır.\"dedi.

 

Program, proje ilgili olarak, istişare amaçlı soru ve cevaplarla son buldu. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)