AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, duruşmanın ardından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde açıklama yaptı.

475 sanıklı bir dava olduğu için 3,5 yıllık bir süreçten geçti"

Usta, Akıncı Üssü davasının darbe girişiminin ana davalarından biri olduğuna ve 3 yılı aşkın süredir devam ettiğini vurgulayarak, "Hepimiz salonda davayı takip ettik, son kararları dinledik. Gazilerimiz, şehit yakınlarımız bizlerle birlikte salondalardı. Onlar da bu karar anına şahitlik ettiler. Defalarca tekrarlanan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını dinledik" dedi.

Darbe girişimi davalarının uzun sürmesinin sebebine ilişkin değerlendirme yapan Usta, "Türkiye bir hukuk devleti ve darbe girişimi dahi olsa bu sanıkların savunma haklarına hiçbir müdahale yapılmaksızın sonuna kadar tüm sözlerinin dinlenmesine müsaade edildiği ve çok büyük 475 sanıklı bir dava olduğu için 3,5 yıllık bir süreçten geçti" sözlerini kullandı.

Usta, bu davaların Türkiye'nin hakkı ve hukukunun korunmasının, adaletin tesis edilmesinin güzel bir örneği olduğunu söyleyerek, "Milletin vicdanında zaten yargılanmış olan bu sanıkların, bugün açıklanan kararla birlikte cezalarını almasının hepimiz memnuniyetini yaşıyoruz. Türkiye'de artık darbe dönemleri bitmiştir" dedi.