İSTANBUL-İstanbul`da faaliyetlerini sürdüren Hayır Eli Derneği, yardım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Suriyeli muhacir ailelere yardımlarına devam eden derneğin genel başkanı Adem Yalçın, yaptıkları yardım çalışmaları hakkında bir açıklama yaptı. Daha önce birçok mağdur aileye yardımda bulunduklarını ifade eden Yalçın en son yardım ettikleri Suriyeli aile ilgili olarak şunları söyledi: "Bu aileyi daha önce yardım ettiğimiz başka Suriyeli ailenin vasıtası ile tespit ettik. Daha önce Yardım ettiğimiz bir aile derneğimize başvurarak muhtaç bir ailenin daha kendi yanlarında kaldığını ve bize bu ailenin mağduriyetinden söz ettiler. Bu aileyi gördüğümüzde gerçekten sadece ellerinde bir çanta ile İstanbul`a kadar geldiklerini gördük. Biz onları tespit ettiğimiz gün ilk iş olarak onlara ev aramaya başladık, bu sırada esnaf komisyonu üyesi bir kardeşimiz kendi evinin kiralık olarak verdiğini ama bu aileye ücretsiz vereceğini bize söyleyince ev problemini de böylece çözdük" dedi.
 
MÜLTECİLER BÜYÜK SIKINTILAR İÇİNDE
Mültecilerin büyük sıkıntılar çektiklerini dile getiren Yalçın,"Bu aile beş nüfuslu babaları Suriye`de rejim tarafından tutuklandıktan sonra aile Suriye`yi terk etmiş ve buralara kadar gelmiş biz bu ailenin ihtiyaçlarının tamamını üye ve gönüllülerimizin yardımlarıyla giderdik. Bu ihtiyaçlardan yiyecek giyecek soba ve akla gelen hemen hemen tüm ev eşyalarını hayırseverlerin de yardımlarıyla temin etik"
 
BİÇARE KALMIŞLARA SAHİP ÇIKALIM
"Bizim burada tespit ettiğimiz ve bize başvuran Suriyeli ailelerin sayısı giderek artıyor. İnşallah bundan sonrada mağdur aileleri tespit etme konusunda var gücümüzle gayret edeceğiz." diyen Yalçın, "Hakikaten bu insanlar bir çok sıkıntıyla karşı karşıya kalmışlar ve zulmün her çeşidini tatmışlar bizim bunlara duyarsız kalmamız ne insani nede İslamidir bizim buradan tüm hayırseverlere çağrımız şudur. Böyle kimsesiz biçare kalmış ailelere sahip çıkalım, bu insanlar yedi kişi bir yatağı paylaşıyorlar kimisi sokaklarda kalmış, kendilerine uzatılacak bir yardım eli bekliyorlar. Bize ulaşmak isteyenler ( Hayıreli.org) adresinden bize ulaşabilirler. Allah yardım edenlerden razı olsun" diye konuştu.
 
EVLERİMİZE DÖNMEK İSTİYORUZ
Hayır Eli Derneğinden yardım alan Suriyeli de şöyle konuştu: "Ben Suriye`den Türkiye`ye geldim elhamdülillah şuan durumumuz iyidir. Beşar esed Suriye`de insanlara zulmediyordu. Bunun üzerine insanlar yönetime karşı protesto gösterisi düzenlediler. Onu düşürmek istiyorlardı, buna karşı yönetim insanları bastırmaya çalışarak kurşunlarla insanları öldürmeye başladılar. Yönetim askerleri insanları arayıp onları tutuklamaya başladı. Çünkü insanlar kendi haklarını aramaya başlamışlardı, şiddetli patlamalar ve uçaklardan atılan bombalardan dolayı evlerimiz yıkıldı. Şuan onların verdiği bir evde kalıyorum. Babam Halep`te yönetim tarafından tutuklanıp cezaevine atıldı. Bizim burada kimsemiz yoktu. Hayır Eli Derneği bize sahip çıkıp yardım etti, Allah razı olsun onlardan inşallah savaş bir gün biter bizde ülkemize geri döneriz"
(M.Erkan Yavuz-Cuma Karakoç-İLKHA)