İstanbul Et İşletme Müdürlüğü bünyesinde İstanbul’da hizmet verecek olan Et ve Süt Kurumu ilk satış mağazasını açtı.

Köfteden sucuğa, kırmızı etten tavuğa, kavurmadan, kıymaya kadar birçok ürün daha uygun fiyata tüketiciyle buluşacak.

Türkiye genelinde 17 mağazası olan Et ve Süt Kurumu'nun İstanbul'da ise ilk ve tek mağazası Beylikdüzü ilçesinde açıldı.

Mağazada ürün yelpazesi bir hayli geniş. Tam olarak 70-80 çeşit ürün bulunuyor.
Mağazada, kıyma 35, kuşbaşı 38, biftek 45 ve bonfilenin kilosu 79,50 liradan satılıyor.
 

Konuya ilişkin açıklama yapan, İstanbul Et İşletme Müdürü Nevzat Serdar, et işletme tesisinin geçtiğimiz aylarda yeni yerine taşındığını söyleyerek, “Toplam depolama kapasitesi bin 300 ton olan İstanbul Et İşletmesinde soğuk hava depoları ve parçalama ve paketleme üniteleri ile çeşitli et işleme makineleri bulunuyor. 6 bin 300 metrekare alanda kurulan ve yaklaşık 24 milyon lira tutarında olan tesis, İstanbul ve tüm Trakya bölgesinde bulunan kamu kurumları, kuruluşlar ve diğer satış noktalarına Et ve Süt Kurumu ürünlerini ulaştırıyor” dedi.

Mağazaya alışveriş yapmak için gelen Enver Canbaz, “Et fiyatları dışarıya göre uygun, kavurma ve kıyma alacağım. Dışarıda herhangi bir kasapta Kavurmanın kilosu 100 lira diye biliyorum, burada ise 51 lira, bana fiyatı çok uygun geldi” dedi.