BATMAN - 17 Haziran Cuma Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Hâkimiyet Gazetesi; `Şimşek, Sason`da Söz Yeniledi`
Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Sason`da yaptığı konuşmada, "Sözümüzü yerine getirmek için sizlere bir daha söz vermeye geldik" dedi.

Eski Bakan Mehmet Şimşek ve Ziver Özdemir Batmanın Sason İlçesinde AK Partiye yüzde 50`nin üzerinde oy çıkması üzerine Sason halkına seslendi. Belediye balkonundan Sasonlulara konuşan Bakan Şimşek, "Yüzde ellinin üzerinde AK Parti`ye destek verdiğinden dolayı siz değerli halkımıza teşekkür ediyoruz. Batman`ın gözdesi ve incisi Sason`u tebrik eder ve Allah razı olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.

Medya Gazetesi; `Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildi`
Önceki gün sabahın erken saatlerinde evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınan ve aralarında Duruş Gazetesi Sahibi Hanifi Yetişen`in de bulunduğu 25 kişi Batman Bölge Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, ifadeleri alınmak üzere Batman Emniyet Müdürlüğüne tekrar geri götürüldü.

`Işıkta Bekleyen Otoya Başka Oto Çarptı`
Yeşil ışığın yanmasını bekleyen Özel Otoya başka bir Oto arkadan çarptı. Meydana gelen kazada bir kişi yaralandı.

Pusula Gazetesi; `Bakan Şimşek`ten ev ev teşekkür ziyareti`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapılan son Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Batman`a gelerek ev ev teşekkür ziyaretlerinde bulunmaya başladı.

`Özperk: "Eğitim sezonu sorunlu bitti"`
2010-2011 eğitim ve öğretim yılının sorunlarla bittiğini ve sorunların çözüm noktasında herhangi bir adım atılmadığını iddia eden Eğitim Bir Sen Batman Başkanı Mehmet Şafi Özperk: "Bir eğitim dönemi daha, temel sorunların çözümüne yönelik kalıcı bir yaklaşım ortaya konulmadan ve eğitim çalışanlarının mesleki performansını artıracak, onları, verdikleri hizmetin önemine uygun bir hayat düzeyine taşıyacak adımlar atılamadan tamamlanmıştır." dedi.

Doğuş Gazetesi; `Engelliler yeni sivil anayasa komisyonlarında yer almak istiyor`
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, "Çalışmaları yapılmakta olan yeni sivil anayasa komisyonlarında da Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve bağlı federasyonu olarak yer almasını istiyoruz" dedi.
 

`163 bin 700 öğrenci karne alacak`
Batman merkeze bağlı 24 liseden 32 bin 828 öğrenci, 42 ilköğretim okulundan 13 bin 872 öğrenci olmak üzere toplam 163 bin 700 öğrenci karne alacak.

Mezopotamya Gazetesi; `Özperk Sorunlarda kalıcı bir yaklaşım ortaya konulmadı`
Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk, 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılının temel sorunların çözümüne yönelik kalıcı bir yaklaşım ortaya konulmadan ve eğitim çalışanlarının mesleki performansını artıracak adımlar atılamadan tamamlandığını söyledi.

Batman Postası Gazetesi; `Maalesef bölgede kimlik siyaseti ön plana çıktı`
12 Haziran Milletvekilliği genel seçimlerinin Batman ve bölgedeki sonuçlarını değerlendiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Biz bu bölgede hizmet siyaseti, eser siyaseti yaptık. Bu bölgede daha ileri demokrasiden, sivil anayasadan, bahsettik. Fakat maalesef bu bölgede kimlik siyaseti ön plana çıktı" dedi.

Batman Gazetesi; `Şimşek, `Balkon`dan Konuştu!
Teşekkür ziyaretlerinin ilkini Sason ilçesine yapan ve Belediye Başkanı Muzzafer Arslan`ı makamında ziyaret eden Şimşek, Sason Belediyesi önünde toplanan kalabalığa hitaben Belediye balkonundan bir konuşma yaptı.

Çağdaş Gazetesi; `Batman`da Engelliler Çalıştayı`
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve bağlı federasyonların katkıları ile Kent Konseyi Engelliler Meclisi "Özgürlük Alanında Ayırımcılığın Önlenmesi ve Engelli Hakları" Çalıştayı Batman`da başladı. Otel Asko`da dün başlayan ve yarın da sürecek olan çalıştaya kentteki il yöneticileri ile STK temsilcileri davet edildi.

Veysi Demir - İLKHA