MERSİN-Silifke Kadın Meclisi Kent Temizliğine Kadın Bakış Açısı Alt Çalışma Grubu tarafından hazırlanan Silifke Kent Konseyi Genel Kurulunda kabul edilen Silifke Belediye meclisine sunulan \"Silifkemiz Evimiz Evimiz Tertemiz\" projesi kapsamında \"Silifke Temizlik Haftası\" 2010 yılından itibaren bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle düzenlenmeye devam ediyor.

 

Her yıl bir konuya dikkati çekerek o konu üzerinde çalışmalar yapan Silifke Belediyesi ve Kent Konseyi bu yılda \"Hava Kirliliği\"ne dikkat çekecek çalışmalar yapacağı belirlendi. Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman ve belediye birim amirlerinin katıldığı temizlik haftası toplantısı belediye meclis salonunda yapıldı. Toplantıda Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Coşkun, Temizlik haftasında yapılması planlan çalışmalar hakkında bir sunum yaparak toplantıya katılanlarla beraber fikir alışverişinde bulundular. Toplantıda 20-26 Mart 2013 Silifke Temizlik Haftası kutlama komitesi oluşturuldu. Komiteye Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Nasuhoğlu, Fen İşleri Müdürü Murat Ayaş, Temizlik İşleri Müdürü Abdurrahman Üner, Belediye Tabibi Hasan Başar ve Ayniyat Saymanı Erdoğan Gürbüz seçildiler.

 

20 Mart 2013 Çarşamba günü Atatürk Anıtında açılış ve çevre yürüyüşü ile başlayacak olan program, vatandaşa çiçek dağıtımı vb. etkinlikler ile devam edecek. Bunun yanında 21 Mart Perşembe günü \"Hava Kirliliği, konulu panel düzenlenmesi, 22 Mart Cuma günü Türk Kızılayı Silifke Şubesi ile ortaklaşa Kan Bağışı kampanyası düzenlenmesi gün boyu kan bağışına ve hava kirliliğine dikkat çekici program yapılması, akşam programı da sanatçı konseri ile devam etmesine, 23 Mart Cumartesi günü çevre temizliği yapılması, 24 Mart Pazar günü Çamdüzü piknik alanında piknik ve katılanlara aşure ikramı, 25 Mart Pazartesi günü ise hava kirliliği konulu şiir-kompozisyon yarışması ve en temiz okul yarışmalarında dereceye girenlere \"en temiz seçilen okul\" da ödül töreni yapılmasına karar verildi.
(Osman Öksüz-İLKHA)