VAN - İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, Kur`an kursu hizmetlerini yerinde görmek amacıyla ilçe merkezindeki kurslar ile Bilgi, Alacayer ve Yapılı köylerindeki kurslara ziyarette bulundu. Kur`an kurslarını ziyaretinde kursiyerlere Kur`an eğitiminin önemi hakkında bilgiler veren Müftü Kılıç güzel bir nesil yetiştirmede kendilerine çok önemli görevler düştüğünü dolayısıyla bir eğitim yuvası olarak Kur`an kurslarının gerçekleştirmiş olduğu bu hizmetlerin kurslarla tanışma imkanı bulamayanlarla paylaşılması gerektiğini vurguladı.
 
Müftü Kılıç, ilçe merkezi ve köylerinde faaliyet gösteren Kur`an kurslarının yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini ve toplumu bilinçlendirme noktasında gerçekten çok önemli bir hizmeti ifa ettiklerini belirtti.
 
İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, "2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilçe müftülüğümüze bağlı olarak ilçe merkezi ve köylerde toplam altı adet Kur`an kursumuz üç yüzden fazla öğrencisiyle faaliyet göstermeye devam etmektedir. Kurslarımızda ihtiyaç odaklı Kur`an Öğretimi Programının uygulanmasının yanı sıra sosyal-kültürel etkinlik ve faaliyetler ile birlikte önemli gün ve haftalarda vaaz ve irşad programları belli aralıklarla icrâ edilmektedir. Bulunmuş olduğu bölgede dini hayatın canlı tutulması ve din hizmetlerinin toplumun her kesimine arz edilmesi noktasında Kur`an kurslarımız çok başarılı ve verimli bir çalışma ortaya koymaktadır.
 
İlçe genelindeki kurslarımızı önümüzdeki dönemde ihtiyaç olan yerlere yeni kurslar açmak suretiyle çoğaltacağız. Kur`an kurslarımıza gerek halkımız gerek öğrencilerimiz tarafından gösterilen ilgi ve teveccüh bizleri çok memnun etmektedir. Bu vesileyle kurslarımıza devam ederek başarılı bir çalışma ortaya koyan öğrencilerimizi tebrik ediyor; müftülük ve din hizmetlerine katkı ve desteklerinden dolayı Kaymakamlığımıza ve ilçe halkımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.
(Mahmut Aytekin - İLKHA)