BURSA - Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi ve BURFAŞ ile ortaklaşa düzenlenen `Cumartesi Sohbetleri`nde bu hafta `Kadim Dünyada Yeni Çağ` konusu değerlendirildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek Bursa`nın kültür hayatına kazandırılan Emir Buhari Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen konferansa `Meksika Sınırı` ekibinden İsmail Kılıçarslan, Doç. Dr. Mehmet Çelik ve Yusuf Armağan konuşmacı olarak katıldı. Programda, \"Kadim Zamanlardan Modern Çağa Meksika Sınırları\" konusu ele alındı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı ve Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şube Başkanı Mustafa Baki Efe`nin de katıldığı sohbette konuşan Yusuf Armağan, insanın yeryüzünde sığınabileceği, kaçabileceği mekanların ve ortamların hala var olduğunu anlattı. Çocukluğunun Emir Sultan`da geçtiğini ve çocukluğunda yaşadığı bu semtin hayatında belirleyici bir rolü bulunduğunu belirten Armağan, Emir Sultan`ın bu şehirde yaşayan insanlar için de iyi bir kaçış yeri olduğunu söyledi.

Emir Sultan Sohbetleri`ne gelecek hafta Star Gazetesi yazarları Mustafa Karaalioğlu, Mehmet Ocaktan ve Yusuf Ziya Cömert konuk olacak. (Zeki Aras - İLKHA)