DİYARBAKIR - Birleşmiş Milletlerin (BM) istek ve dayatmasıyla çıkarılan "Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanun"un Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından İlke Haber Ajansı`na açıklamalarda bulunan Hür- Der Genel Başkanı Avukat Şaban Dalgın, Teröre Finansman Yasası ile Türkiye tuzağa düşürülüyor, dedi.
 
Türkiye kuşatma altına alınmak isteniyor
Teröre finansman yasasıyla Türkiye`nin kuşatılması yönünde yeni bir adım daha atıldığını belirten Dalgın, "Türkiye daha önce kurulan patriotlarla kuşatma altına alındı. Şimdi ise kabul edilen `Teröre Finansman Yasası` ile uluslar arası emperyalist güçler tarafından tamamen bir çember içerisine alınmak isteniyor" İfadelerini kullandı.
Bu yasa İsrail için mi?
 
Türkiye her ne kadar bu yasanın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları doğrultusunda alındığını belirtse de bu yasadan emperyalist güçler ve İslam`a düşmanlık yapan uluslar arası şebekelerin faydalanacağını ifade eden Dalgın, " Teröre Finansman Yasası ile Türkiye tuzağa çekilmiştir. Bu tuzağın asıl amacı İsrail`in kendisine tehlike olarak gördüğü kurum ve kuruluşları sindirmek, yıpratmak, tamamen bitirmek olduğudur." dedi.
 
Bu yasa İslam`ın yükselmesine karşıdır
Teröre Finansman Yasasının özellikle İslam`ın uluslar arası arenada yükselmenin önlenmesi amacıyla Türkiye`ye zorla kabul ettirildiğini vurgulayan Dalgın, " Eğer bu yasa yetkililerin dedikleri gibi tehlikeli değil ve gerekli önlemler alınmışsa bunu kamuoyuna göstersinler. Hükümet Mavi Marmara`da şehit edilen ve Müslümanlara karşı terör uygulayan İsrail`in mal varlığının dondurulması yönünde ilk adımı atsın. Hükümet bunu yaparsa AB`nin de bu kararı uygulaması lazım. Fakat biliyoruz ki İsrail`e karşı ne Türkiye böyle bir karar verebilir ne de AB bu kararı uygular" şeklinde konuştu.
 
İsrail`in mal varlığına el konulsun
Dalgın son olarak, "Hür-Der olarak, devlet yetkililerinden beklentimiz; kabul ettikleri Teröre Finansman Yasasını kendi lehine çevirmeleridir. Bunu da Mavi Marmara katliamını gerçekleştiren İsrail`in mal varlığına el koyarak gösterebilir. Türkiye böyle bir karar verebildiği zaman üzerindeki baskıları da kaldırabilir düşüncesindeyiz" dedi. (M. Sait Adiyaman- İLKHA)