BİNGÖL- Bingöl`de dün akşam saatlerinde yağan kar yağışıyla birlikte 145 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl özel idaresine bağlı ekipler karla mücadele ekipleri kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarına devam ediyor.

 

Bingöl İl genelinde bu sabah itibarıyla toplam 145 köy yolunun kapandığını belirten İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Caf, kapanan köy yolların ulaşıma açılması için 11 ekibin görev yaptığını ifade ederek 19 greyder, 13 dozer, 9 kepçe, 2 kar küreme makinesi, 2 rotatif, 8 jisipi ve çok sayıda personelin durmadan çalıştığını dile getirdi.

 

Halkın kış aylarında daha rahat etmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade karla mücadele ekipleri \"Karla mücadelede ederken bazen mahsur kaldığımız oluyor. Yoğun Sisten dolayı önümüzü görmekte sıkıntı yaşıyoruz. . Bazen Yolun altına düşüyoruz. Ölümle karşı karşıya kaldığımız oluyor, tüm bu sıkıntılara rağmen, gece gündüz demeden sırf vatandaşlarımız rahat etsin diye çalışıyoruz\" dedi.

 

Meteoroloji, yoğun sis ve buzlanmaya karşı sürücülerin `yola zincirsiz çıkmamaları` uyarısında bulundu. Meteoroloji ayrıca, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarının beklendiğini açıkladı. (Nihat Kanat - İLKHA)