HABER MRK- Demokratik Ofissen Sendikası Mardin İl Başkanı Veysi Yılmaz, Türkiye`nin değişik illerinde yer alan Sivil Toplum Örgütleri`nden oluşan bir heyet ile Ankara`ya bir çıkarma yaptı. Ziyaretlerin ilkine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile başlayan heyet Anayasa ve gündemdeki süreçlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

 

Heyete başkanlık eden Demokratik Ofissen Sendikası Mardin İl Başkanı Veysi Yılmaz, bölgedeki son süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini sözlerine ekleyen Yılmaz, \"Ülkemiz bir süreçten geçiyor ve bu süreçte bölgemiz ve ülkemiz için en hayırlı olan toplumsal mutabakatı esas alan ve tüm kesimleri içinde kapsayan yeni bir Demokratik Anayasının yirmi birinci yüzyıla yakışır bir anayasanın hazırlanması lazım. Biran önce ve geç kalınmadan muhalefetiyle iktidarıyla destekleyen yeni bir Anayasa bir an önce üzerinde uzlaşılarak hayata geçirilmesi gerekiyor. Artık yirmi birinci yüzyılda bölgemizde ve ülkemizde huzurlu bir süreç istiyoruz ve şiddet nereden gelirse gelsin şiddete karşıyız. Yeryüzünde bütün ağlayan anaların gözyaşları aynı, artık hiç bir gözü yaşlı anayı görmek istemiyoruz, insanlara insanca yaşamak gerekir\" dedi.

 

Sivil Toplum Örgütleri olarak bu sürecin olumlu olduğunu da sözlerine ekleyen Yılmaz, \"Bu süreçte ülkemizde barışın ve huzurun gelişmesi için hükümetin attığı bu olumlu adımı desteklediğimizi ve nihayete ermesi için her kesimin üzerine düşeni yapması gerekir\" diye konuştu.

 

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, \"Sivil toplum örgütlerinin bu süreçte bizi desteklemeleri çok önemli nihayetinde bizim yaptıklarımız milletimiz içindir. Milletin huzuru ve barış içinde yaşamaları hepimizin ortak dileğidir\" dedi.

 

Yeni Anayasanın artık kaçınılmaz olduğuna da değinen Kurtulmuş, \"İnşallah hep beraber el ele vererek milletimize ve ülkemize yakışan bir anayasayı bir an önce tamamlayıp hayata geçiririz\" dedi. (Osman İçli-İLKHA)