TEKNOLOJİ SERVİSİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı bütçe sunumunda, “2019’da kurduğumuz; Yapay Zekâ, Kutup Araştırmaları ve Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüleri etki üretmeye başladı. Mobilite, 5G ve İleri Bağlantı Teknolojileri yol haritalarıyla birlikte; Sanayi, Sağlık, Ticaret ve Finansta Dijital Dönüşüm yol haritalarımızı oluşturuyoruz. Ulusal Yapay Zekâ Stratejimizi yakında açıklayacağız” dedi.

 “Milli Uzay Programımızla Türkiye’nin yol haritasını belirledik. Uzay konusundaki son dönem gelişmeleri dikkate alarak, ülkemizin kabiliyetleri, insan kaynağı ve hedefleri ışığında milli uzay stratejilerimizi geliştiriyoruz. Bu çerçevede üniversiteler ve diğer kurumlarla işbirlikleri tesis ediyoruz. Yakında kamuoyuyla da paylaşacağımız Milli Uzay Programında; uydulardan fırlatma sistemlerine, uzaya erişimden altyapılara kadar somut ve iddialı projeler yer alıyor” diyen Varank,

“Savunma sanayindekine benzer bir ekosistemi uzay sanayinde de oluşturarak, yüzlerce firmamızın bu alanda üretici olmasını sağlayacağız.  Bununla birlikte ülkemizin uzaya ilişkin haklarını koruma ve geliştirmeye yönelik uzay hukuku ve mevzuat çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.