ADANA - Suriye`de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Adana`ya gelen Suriyeliler büyük zorluklarla mücadele ederken Adana Umut Der Gıda Bankası, tüm imkânlarını seferber ederek yardıma muhtaç kardeşlerini yalnız bırakmıyor.
 
Adana`ya göç eden Suriyelilere yardımlarını sürdüren Adana Umut Der Gıda Bankası, 150 Suriyeli aileye gıda, giysi ve ev eşyası yardımında bulundu.
 
Yapılan yardımlar hakkında ilke haber Ajansına bilgi veren Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahattin Yeniay, Adana`ya yerleşen Suriyeli aileleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra gereken yardımda bulunduklarını belirtti.
 
Suriye`deki iç savaşın kızışmasıyla Türkiye`ye sığınan Suriyelilerin de sayısında artış olduğuna dikkat çeken Yeniay; "Son üç günde derneğimize 50`den fazla aile müracaat etti. Tabi daha önceki müracaat edenleri de sayarsak şu anda bize yaklaşık 150 Suriyeli aile müracaat etmiş durumda. Bize kayıtlarını yaptırıyorlar. Biz de elimizden gelen yardımları kendilerine yapıyoruz. Bu ailelere gıda, giysi ve ev eşyası gibi yardımlarımız oldu. Ayrıca kendilerine toplamda 1600 kg patates dağıttık" dedi.
 
Adana Umut Der`in maddi ve manevi olarak Suriyeli kardeşlerinin yanında olduğunu hatırlatan Yeniay; "Suriyeli kardeşlerimiz bize müracaat ettikten sonra kendileri ile yakından ilgilenip, sorunlarını dinliyoruz. Kendilerine moral vermeye çalışıyoruz. Birçoğuna Kur`an-ı Kerim hediye ediyoruz. Mülteci ailelerden çoğu kaçak yollardan Türkiye`ye sığındıklarını söylüyorlar. Türkiye Devleti`nden sığınmacı kimliği istiyorlar. Sığınmacı kimliği verilenlerin çadırkentlerde kalması zorunlu olduğunu söylüyorlar. Bu ailelerin çoğu bu kamplarda kalmayı istemiyor, sığınmacı kimliğini alarak iş bulup çalışmak istiyorlar. Buna bir çözüm bulunmasını talep ediyorlar" dedi. (Ayhan Kaya - İLKHA)