ADANA - Mustazaf Der Adana Şubesi, 5 Mayıs 2011 tarihinde Hakkâri`nin Yüksekova ilçesinde BDP/PKK yandaşları tarafından şehit edilen Mustazaf Der Yüksekova Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna anısına bir program düzenledi.

Kıbrıs Caddesi üzerinde hizmet veren dernek binasında gerçekleşen mevlit ve hatim programı 20.30`da Kuran tilavetiyle başladı.

Program, başta Ubeydullah Durna`nın ruhuna olmak üzere bütün İslam Şehitleri için okunan mevlid ve hatimlerin duaları ile devam etti.

Geceye konuşmacı olarak katılan Yılmaz İnselin Hoca, şahadetin İslam`daki yeri ve önemine değindi. Şehitlerin Allah katında diri olduklarına değinen İnselin Hoca, Allah yolunda başa gelen tüm musibetlere sabredilmesi ve İslam mücadelesinden asla taviz verilmemesi gerektiğini belirtti. İnselin Hoca konuşmasında birçok şehidin hayatından da örnekler sundu.

Şahadet içerikli ilahi ve ezgiler okuyan Grup Kervan, etkinliğe hüzünlü bir atmosfer katarken program tüm şehitler ve İslam âlemi mustazafları için yapılan dua ile son buldu.

Ayhan Kaya - İLKHA