BATMAN - Batman yerel gazetelerinde bugün yer alan bazı haber özetleri şöyle:

BATMAN BASIN.COM: BATMAN M TİPİ CEZAEVİNDE DİŞ HİZMETİ
Batman Ağız ve Diş Merkezi Başhekimi Dr. Elif Kılıcıkan, Batman M Tipi Kapalı Cezaevindeki mahkûmlara diş tedavi hizmeti verdiklerini söyledi

SP`DEN HÜKÜMETE VE BDP`YE TEPKİ
Batman Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Abdulhakim İçer, Hükümete ve BDP`ye tepki gösterdi.

BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: SURİYELİLERE AYNİ YARDIMLARA BAŞLANDI
Batman`daki Suriyelilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Girişimi, hafta sonunda yüzlerce aileye değişik yardımlar ulaştırdı. İki ay önce kentteki sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan Batman`daki Suriyelilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Girişimi, kenar semtlere sığınan Suriyeli ailelere belirli aralıklarla ayni yardımlar yapıyor.

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) ve KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirilecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başvuruları başladı.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: KORKUNÇ KAZA!
Batman`dan Şırnak`ın İdil ilçesindeki yakınlarına hasta ziyaretine giden aileyi taşıyan otomobil, takla attı. Kazada 7 aylık hamile kadın ile birlikte 3 kişi yaşamını yitirdi.

HASTA ÇOCUĞUNU MİNİBÜSLE HASTANEYE GETİRDİ
Hasankeyf ilçesinde aniden rahatsızlanan çocuğunu Sağlık merkezine götüren baba, doktor bulamayınca ambulans istedi, olumsuz yanıt alınca minibüsle Batman`a getirmek zorunda kaldı.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: `NAKLİYECİLİK CAN ÇEKİŞİYOR`
Türkiye`nin nakliye sektöründe %10`luk gibi devasa bir paya sahip olan Batman`da, yüzlerce nakliyeci ve şoför esnafı iflasın eşiğine geldi.

ÇÜRÜK SEBZE İLE KARINLARI DOYUYOR
Batman Sebze ve Meyve Hali yanında bulunan bir alanda, etrafa dağılmış ve çürümüş meyve ve sebzeleri toplayan çocukların manzarası yürek burktu.


BATMAN UMUT GAZETESİ: REKOR KAÇAK SİGARA
Batman`da 1 yıl içerisinde 2 milyon 787 bin 545 paket kaçak sigara ele geçirildi. Gerçekleşen operasyonlarda toplam 315 şüpheli şahıs yakalanırken, yakalanan şahıslardan 30`u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

600 GRAM EROİNE 15 YIL
Batman Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda bir aracın bagaj kısmında 600 gram eroin ele geçirdi.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: BATMANLI AİLE KAZA YAPTI 3 ÖLÜ 7 YARALI
Hasta ziyareti i.in Batman`dan Şırnak`a gitmekte olan araç, Mardin`in Nusaybin İlçesine bağlı Karalar Beldesi mevkiinde trafik kazası geçirdi. Sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu araç şarampole yuvarlandı. Meydana gelen trafik kazasında, aynı aileden üç kişi öldü. Kazada 7 kişide yaraladı.

2 BİN 324 KİŞİ KORUCU OLMAK İSTEDİ
Batman merkez ve ilçelerinde, istihdam edilmek üzere alınacak 6 yüz Geçici Köy Korucusu kadrosu için iki ay içinde 2 bin 324 başvuru yapıldığı açıklandı.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: UMRE YOLCULARINA SEMİNER VERİLDİ
İnzar Hac ve Umre Organizasyonu tarafından, 25 Şubatta umreye gidecek olan 103 bayan ve erkeğe Bilge Eğitim Derneği (Bilge-Der)`de bilgilendirme semineri verildi.

ÇATIDA YANGIN KORKUTTU
Batman da üç katlı bir binanın çatısında çıkan yangın korkulu anlara sahne oldu. İtfaiyenin erken müdahalesiyle söndürülen yangında can kaybı yaşanmaması rahat bir nefes aldırttı.


BATMAN GAZETESİ: CEZAEVİNDE DİŞ POLİKLİNİĞİ AÇILDI
Ağız ve Diş Merkezi Başhekimi Dr. Elif Kılıcıkan, Batman M tipi kapalı cezaevinde bulunan tutukluların sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla mahkûmlara Türkiye standartlarına uygun birinci sınıf diş tedavi hizmeti verdiklerini söyledi.

SP`DEN HÜKÜMETE VE BDP`YE TEPKİ
Saadet Partisi merkez ilçe aylık divan toplantısında konuşan Merkez İlçe Başkanı Abdulhakim İçer, Batman ve ülke sorunlarına dikkat çekerek, Hükümete ve BDP`ye tepki gösterdi.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: \"KANTAR KÖPRÜSÜ YILSONUNDA BİTECEK\"
Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir ve Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Kantar köprüsünde incelemelerde bulundu. Milletvekili Özdemir: \"Köprü, Kasım ayında tamamlanacak\" dedi.

SUYU BUL, PARAYI AL!
Eskişehir`den getirilen özel su sondaj ekibi, suyu bulduktan sonra köylülerden para alacağı şartıyla çalışmalara start verdi.


BATMAN DURUŞ GAZETESİ: UMRE YOLCULARINA SEMİNER VERİLDİ
İnzar Hac ve Umre Organizasyonu tarafından, Batman′dan umreye gidecek olan vatandaşlara bilgilendirme semineri verildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)