VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: ŞEHİTLİK HAYATIN BÜTÜN SAFHALARINDA GÖSTERİLMELİ
Şehitliğin, sadece kıtal boyutunda hayatını kaybetmek olmadığını söyleyen yazar Bahadır Kurbanoğlu, şehitliğin şahitlik olduğuna dikkat çekerek şehitliğin, hayatın her alanında gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Ailelerimiz bombardıman altında
Van`da düzenlenen bir panelde konuşan eğitimci-yazar Ali Erkan Kavaklı, ailelerin televizyonda yayınlanan programlardan dolayı adeta bombardıman altında olduğunu söyleyerek televizyon, internet ve cep telefonlarının aile içinde doğru kullanılmasına dikkat çekti.

Van`a yeni onkoloji merkezi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)`nde Radyasyon Onkolojisi Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.


BÖLGE: VAN UÇUŞ ÜS MERKEZİ SEÇİLDİ
Van` dan bölge illerine ve önümüzdeki süreçte yurtdışına hava yolu seferleri düzenleyecek olan Borjet yetkilileri, Van`ı uçuş üs merkezi seçtiklerini ifade ettiler. Yakında Iran`ın Tebriz ve Urmiye kentleri ile Ermenistan`ın Erivan şehrine yurtdışı uçuşlar düzenlemeyi hedefleyen firma , bölgesel hava taşımacılığını üslenerek Trabzon, Gaziantep ve Kayseri`ye uçuşlar gerçekleştirecek.


GAZETE VAN: ÇALDIRAN`A BARAJ SÖZÜ ALDIK
Hep birlikte Çaldıran`a mega projeler yapmamız lazım. Sadece hayvancılık değil, endüstriyel yatırımlar da yapılabilir. İran ve çevre iller iyi bir Pazar imkânı doğurmaktadır. Çaldran için bir gölet projesi var, bunun baraja dönüşmesi için ilçe başkanımla, belediye başkanımla ve milletvekili arkadaşlarımla beraber Bakan bey`le görüşüp, talebimizi ilettik ve gölet projesinin baraja dönüştürülmesi için söz aldık.


VAN SESİ: ELEKTRİK FATURALARINA TEPKİ
Van`daki Kevenli TOKİ`de kalan vatandaşlar, yüklü gelen elektrik faturalarına tepki gösterdi.


VAN HABER 65: ŞOFÖRLERE YÖNELİK EĞİTİM SEMİNERİ BAŞLADI
Van Belediyesi tarafından kentte faaliyet gösteren halk otobüsleri şoförleri, minibüs şoförleri ve servis şoförleri esnafına yönelik düzenlenen Halkla ilişkiler ve iletişim semineri başladı.

Musluk hırsızları yakalandı
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilde geçen hafta 3 camide meydana gelen musluk hırsızlığını gerçekleştiren 2 zanlıyı yakaladı.


MERKÜR HABER: HÜKÜMETTEN SÖZLEŞMELİ İŞÇİYE KADRO MÜJDESİ
Başbakan Tayyip Erdoğan`ın belediyelerdeki 18 bin sözleşmeli personelin kadroya alınması talimatı doğrultusunda çalışmalar devam ederken sürpriz bir gelişme yaşandı. (Murat Dalgın - İLKHA)