İZMİR - Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) İzmir Temsilciliği, bayanlara yönelik tesettür semineri düzenledi. Platforma üye derneklerden biri olan İzmir Umut Kapısı derneğinde düzenlenen seminere bayanların ilgisi yoğundu. Seminer Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Tesettür İslam`ın tartışılmaz şiarlarındandır
Açılış konuşmasını TESSEP gönüllülerinden Aynur Kaya yaptı. Allah-u Teala`nın tesettürü emretmesinin kadının dünya ve ahiret yararına olduğunun altını çizen Kaya; "Kardeşlerim; tesettür İslam`ın tartışılmaz emirlerindendir. Bakın Allah-u Teala Nur Suresi 31. ayette Mü`min kadınlardan iffetli olmalarını ve ırzlarını korumalarını istiyor. Dolayısıyla Allah (CC) ayeti kerimede çok ince bir noktayı bize haber veriyor. Irzımızı korumamızın ancak tesettürle olabileceğini bildiriyor. Bundan dolayı bizim ırzımızı, iffetimizi koruyabilmemiz ve Rabbimizin razı olduğu bir kul olabilmemiz için tesettüre bürünmemiz gerekiyor. Tesettür fıtri bir duygudur. Allah-u Teâlâ ilk insanı yarattığı andan itibaren, onda iffeti ve örtünme hissini de var etmiştir. Bizleri yaratan Yüce Rabbimiz, bizim ne şekilde rahat olabileceğimizi bildiği için bize tesettürü emretmiştir. Kadın zarif ve ince yaratılmıştır. Yani dışarının tehlikelerine, zararlarına karşı erkeğe nispeten daha zayıf yaratılmıştır. Dolayısıyla Allah(cc) kadını dışarının zararlarından ve özellikle art niyetli kişilerin bakışlarından korumak için tesettürü farz kılmıştır" şeklinde konuştu.

Örtü süs aracı değildir
Günümüzde örtünün bir süs aracı haline dönüştürülmek istendiğini vurgulayan Kaya; "Bugün örtü süs aracı haline gelmiştir. İslam düşmanları bilinçli bir şekilde Müslüman bacılarımızı yoldan çıkarmak, onları tesettürün ruhundan ve şuurundan uzaklaştırmak için tesettürümüzü bir süs haline getirdiler. Bu oyuna gelmememiz lazım. Tesettürümüze dört elle sarılmamız gerekiyor. Müslüman bir hanım olarak tesettür bizim olmazsa olmazımızdır. Bundan dolayı tesettürü yozlaştırmak ve amacından saptırmak için dikilen elbiseleri evimize sokmayalım" dedi.

Tesettüre karşı oynanan oyunlara dikkat edelim
Seminere konuk olarak katılan Sümeyye Polat ikinci konuşmacı olarak söz aldı. Örtü düşmanlarının Müslüman kadının örtüsünü çıkarmak için birçok girişimde bulunduklarını belirten Sümeyye Polat, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu ülkede yıllardır İslami değerlerle mücadele eden güçler; Müslüman kadını örtüsünden vazgeçiremeyeceklerini, cebri bir şekilde bu işi halledemeyeceklerini anladıkları zaman Avrupa`dan açık seçik kadınları getirdiler. Getirdikleri bu kadınları da toplumu ifsat etmek için ülkemizin her yerine saldılar. Bütün bunlar Müslüman hanımın örtüsü adına oynanan oyunlardır. Dolayısıyla bizler Müslüman hanımlar olarak; örtümüze sahip çıkalım. Örtümüz bizi kıyamet gününde cehennemden muhafaza edecektir inşallah. Örtümüz bu dünyada bize izzet ve şeref verecektir."

Kadının ifsadı toplumun ifsadına kapı açar
Toplumun ifsadının kadının ifsadıyla başladığını dile getiren Polat, "Toplumları kadınlar yetiştirmektedir. Bizler de yeni nesilleri yetiştirmekteyiz. Bundan dolayı bizler eğer bu mukaddes emanete sahip çıkmazsak; inanın ki Allah-u Teâlâ`nın hesabı çok çetin olacaktır. Halen örtüyü bir bez parçası olarak görenler var. İskilipli Atıf Hoca şehit edilmeden önce mahkeme başkanı Kel Ali ile aralarında şöyle bir konuşma geçiyor: `Hoca, şu sarığı başından çıkarsan da ölümden kurtarsan kendini` diyen Kel Ali`ye, Atıf Hoca`nın cevabı şöyle olur; Hâkim efendi senin şu arkandaki bayrak da bir bez parçasıdır, hadi onu indir de yerine Fransız bayrağını çek. Ben değil sarığımı çıkarmak; binlerce başım olsa ve binlerce kez gövdemden ayrılsa da bu sarığımdan vazgeçmem.` Kardeşlerim, anlattığım bu olayda bahis konusu olan sarık sünnettir ve İslam`ın şiarlarındandır. Ama bugün bizim konuştuğumuz Müslüman hanımı örtüsü ise; namaz, oruç gibi farzdır. İskilipli Atıf Hoca sünnet olan sarık için canını vermişse; bizler farz olan örtümüz için daha çok çaba ve gayret göstermemiz gerekiyor" dedi.

Evin içinde de tesettüre önem verilmeli
Tesettüre dışarıda gösterilen önemin evin içerisinde de gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Polat; "Evimizin içerisinde de dışarıda olduğu gibi örtümüze azami özen gösterelim. Unutmayalım ki; çocuklarımız küçük yaşlardan itibaren bizi örnek almaya başlarlar. Bunun için çok dikkatli olmamız gerekiyor. Çocuklarımıza örtüyü sevdirelim. Onlara örtüyü hediye olarak alalım. Örtünün ona çok yakıştığını söyleyelim. `bu senin şiarındır. Allah-u Teâlâ`nın sana bir rahmetidir` diyelim. Eğer bizler evlatlarımıza tesettür şuurunu vermezsek, onlar bozulmuş olan toplumun bir ferdi haline geleceklerdir. Ve Rabbimiz bunun hesabını biz ebeveynlerden soracaktır" dedi.

Program Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubu`nun okuduğu ilahiler ve şiir dinletisiyle devam etti.

Seminer yapılan duayla son buldu.
(İlyas Yıldız - İLKHA)