DİYARBAKIR- Almanya`nın Türkiye Büyükelçisi Eberhard Pohl, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO)`yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Can ile gelişmekte olan barış süreci ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

 

Göreve başladığı bir buçuk yıldan beri ilk kez Diyarbakır (Amed)`ı ziyaret ettiğini belirten büyükelçi Pohl "Gelmem zaman aldı, daha önce gelmek isterdim. Mevcut siyasal süreci umutla izliyoruz. Almanya`da, 800 bin civarında bu bölgeden gelen Kürt yaşıyor. Bu sebeple bizi de ilgilendiren bu sorunun çözümü konusundaki ilerlemeden dolayı biz de umut taşıyoruz." dedi.

 

Gençlerin ölümlerinin önüne geçmenin kendileri için her şeyden önce geldiğini dile getiren Can ise " Huzur ve güven olmayan yere yatırımcı gelmez. Bölgenin yüzde 20`leri aşan işsiz-genç nüfusunun işe ihtiyacı var. Barış, ticaretin ve ekonomik gelişmenin önünü açacaktır. Bu süreci destekliyor ve bu sürecin bölgeye yıllardır hasretini çektiği barış, huzur ve güvenin getirmesini temenni ediyoruz."ifadelerini kullandı.

 

Anadilde eğitimin temel hak olduğunu belirten Can bu hakkın önünün açılması gerektiğini vurguladı. (M.Sait Adiyaman- İLKHA)