İSTANBUL - Mazlum-Der Cezaevleri Çalışma Grubu tarafından organize edilen programa eşi, "Umut Operasyonu" kapsamında tutuklanıp bütün hakları ellerinden alınarak 5 buçuk yıl hapis yatmış olan Mehmet Şahin`in eşi Kamile Şahin`le yaptı.

Eşim kapıyı açar açmaz onu yere yatırdılar
Kamile Şahin, 5 Mayıs 2000 tarihinde 50 kadar silahlı polisin gece yarısından sonra evlerine yaptığı baskı anıyla ilgili şunları söyledi, "Kapıyı kırarcasına çalıyorlardı. Eşim açar açmaz onu yere yatırıp başına silahları dayadılar. Onu ve hatta o sıra şehir dışından evimize misafirliğe gelen tanıdığımızı da götürdüler. Bizi ise 2 gün evimizde kalarak kontrol altında tuttular. Dışarı çıkmamız, eve birisinin gelmesi, polisler olmadan diğer odalara gitmem, cama yaklaşmamız bile yasaktı. Eşimin neden götürdüklerini bile bilmiyorduk" şeklinde konuştu.

Yalan haberlerle eşime iftira attılar
O günlerde çocuğunun psikolojisini bozulduğunu vurgulayan Şahin, "Okulda arkadaşları senin baban katil mi? diye soruyorlardı. Oğlum uzun süre ilaç kullanmak zorunda kaldı. 2 gün sonra gittiler ama eşimden haber alamıyorduk. Televizyonu açtık belki bir haber alırız diye. `Katiller nihayet yakalandı` haberinde eşimi görünce ne ile suçlandığını ve Ankara`ya götürüldüğünü öğrendik. Bu haberlerden sonra basın, tutuklananların eşlerini, ailelerini de rahat bırakmıyordu. Bizde basın toplantısı yapmıştık. Ondan sonra basında benim fotoğrafımla ama bana ait olmayan `Eşimin bu işlerle ilgisi olduğunu bilmiyordum, bilseydim onunla evlenmezdim` gibi ifadelerle yalan haber yaptılar" dedi.

Bu olay bize güçlü olmayı öğretti
Söyleşide cezaevi ziyaretleri sırasında yaşadıklarını anlatmakta zorluk çeken Şahin, "Çocukları da beni de soğukta dışarıda bekletiyor, sonra yine soğuk ortamlarda üstümüzdekileri çıkarttırıp arama yapıyorlardı. İçeri parmak izimizi algılayan bir alete parmak basarak girebiliyor ve çıkabiliyorduk. Allah insana bir bela verdiğinde mutlaka bunun bir sebebi vardır. Bu olay bize güçlü olmayı, bazı şeylerin üstesinden gelebileceğimizi gösterdi. Ben birçok şeyi tek başıma yapmayı öğrendim. Manevi desteğe de çok ihtiyacımız olan günlerdi ama insanlar eşimle aynı akıbete uğramaktan korktukları için bizden uzak durdular" şeklinde ifade etti.
(Cuma Karakoç-İLKHA)