Uygulama alanlarına göre amatör ya da profesyonel şekilde kullanımı yaygın olan yapıştırıcı ürünleriyle beraber birbirinden farklı yerlerde, alanlarda yapıştırıcı şekilde kullanım sağlayacağınız ürünler kullanabilirsiniz. Ahşap veya plastik yapıştırmak, metallerin birbirleriyle sabit tutulması veya onarılması adında kullanacağınız amaçlarla tasarlanan birçok yapıştırıcıdan faydalanıp istediğiniz gibi seçimlerinizi yapabilir ve türlerine göre genel yapıştırıcı ürünlerinden faydalanabilirsiniz. Kullanım amacı ve alanlarına göre günümüz şartlarında en iyi yapıştırıcılar olarak alanları farklı olan birçok yapıştırıcı ürünleri bulunmaktadır. Sanat ve tadilat alanlarında kullanılan çeşitli yapıştırıcılar, tutkal ürünleri vardır. Bunlar arasında sıvı formlarda bulunan yapıştırıcılar, pek çok üründe kullanıldığı gibi katı yapıştırıcı ürünleri de çoğu zaman ortak yapıştırılacak alana göre tercih edilebilir. Katı yapıştırıcıların kullanıldığı karton, kağıt gibi malzeme yapıştırma noktasında faydalı şekilde yardımcı olurken, günümüzde yapıştırıcıların içeriklerine göre de kullanım alanı değişkenlik gösterir.

Ahşaplara Özel Tutkallar

Tahtaya dair yapılan tüm süs eşyalarından tutun da bunların tamamen yapıştırılması noktasında yararlanacağınız şey, güçlü bir yapıştırıcı olacaktır. En iyi şekilde ev tipi ortamlarda, amatör bir halinizle beraber ahşap yapıştırma, mobilyaların yapıştırılması konusunda mobilya tutkalı tercih edebilirsiniz. El emekleri, sanat üzerine yapılan ahşap eşyalarının dışında mobilyalarınızla ilgili yapacağınız tüm yapıştırmalarda da bu tarz bir tutkal kullanabilirsiniz. İçeriğinde güçlü, çift taraflı yapışkan etkisi sayesinde ufak tefek birçok yapıştırma işlerinizi hızlı ve istediğiniz gibi halledebilirsiniz. Vida ile olması gereken montaj süreçlerinizde, mobilyaların tamamında ya da benzer ahşap ürünler olarak sandalye, koltuk, masa gibi yapıştırılması gerek ürünlerde ağaç tutkalı olarak sunulan içeriği kaliteli ve güçlü bir tutkala dayalı ürünler kullanabilirsiniz. Ahşap yapıştırıcılar, genelde silikon kıvamında olur ve güçlü bir tutma özelliğine sahiptir. Ahşapların profesyonel bir şekilde yapıştırılmasında, hiçbir şekilde renk atma ya da renk tutma gibi sorun çıkartmamasıyla bilinir. Halk arasında da sıvı çivi olarak bilinen bu silikon tarzı montaj yapıştırıcı ürünler, günümüzde ahşap duvar panellerinden tutun da büyük ahşap parçaların, ağır ahşap parçaların tamamında istediğiniz nitelikte güçlü bir yapışkan olarak kullanabilirsiniz. Bir ahşap parçanın ne kadar ağırlığı olursa olsun, sıvı poliüretan olarak bilinen tutkallarla beraber hiçbir şekilde renk atmadan çok rahat bir şekilde yapışkan gücünden faydalanarak iki ahşap parçanın yapıştırılmasında etkili bir kullanımdan faydalanmış olabilirsiniz. Bu tarz mobilya tutkalı olarak bildiğimiz ahşap, ağaç ve benzeri ürünlerin yapıştırılmasında yardımcı olan ürünler, günümüzde dış mekanlarda kullanılmaktadır.

Ağaç Tutkallar Nelerdir?

Endüstriyel sektörün de büyük bir gelişim kazanmasıyla beraber ahşap malzemelerde olan gelişim ve dönüşüm sayesinde günümüz şartlarında ahşap yapıştırıcılar sıkça kullanılır. Ahşap yapıştırıcılar, merdivenlerden tutun da kapı, pencere, doğrama, ağaç mobilya üretimlerinde ve benzeri birçok alanlarda kullanılıyor. Ağaç tutkalı ile birlikte en ağır malzemelerin bile birbiriyle güçlü bir şekilde yapıştırılması mümkün olmaktadır. Yapıştırıcılar arasında her zaman kendi içeriğinde ki türlere göre güçlü yapıştırıcı ve ahşap yapıştırıcı ürünleri olarak birçok yapıştırıcı tutkal ürünleri bulunur. Ahşap, masif ya da parke yapıştırıcıları direkt olarak kullanılan alanlara göre beta kimya en iyi yapıştırıcılar olarak seçilebilir. Fakat burada kullanım alanı ve içeriğindeki kimyasal maddeye göre her zaman farklılık gösterdiği de bilinen bir gerçektir. İyi bir ses yalıtımı, ısı yalıtımı noktasında da kullanılan malzemelerde köpük yapıştırıcı etkisiyle uzun ömürlü bir kullanım durumu söz konusu olmaktadır. En iyi yapıştırıcıların seçiminde de ahşap ise ağaç tutkalı gibi yapıştırılar seçilirken, köpük yapıştırmalarda da direkt köpüklerin betona yapıştırılması için köpüklere özel tutkal veya yapıştırıcı ürünler kullanılmaktadır. Hem hafif hem de dayanıklı yapısı olan köpüklerin zahmetsiz şekilde yapıştırılması ve en iyi dekoratif bir görünüm kazandırmak adına sağlıklı bir görünüm elde etmek için az maliyetli olacak şekilde köpük yapıştırıcı tercih edersiniz. Yapıştırıcıyı köpüklerin üzerine sürerek yapıştırılacak alan göre yapıştırmaya başlayabilir, nemli bir sünger ile fazla sürdüğünüz yapıştırıcıdan da alarak bu şekilde temizliğini de yapabilirsiniz. Hem kolay kullanımı hem de montajıyla beraber oldukça dayanıklı bir tercihte bulunmuş olabilirsiniz.