DİYARBAKIR- Memur-Sen Konfederasyonunun başlatmış olduğu `Özgürlük İçin 10 Milyon İmza` kampanyasında Diyarbakır halkının kampanyaya 515 bin 481 imza ile vermiş olduğu destekten dolayı Memur Sen Konfederasyonu Bem Bir Sen Diyarbakır Şubesi başkanı İbrahim Gökdemir, yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak, Müslüman Diyarbakır halkının kampanyaya verdiği desteğin takdire şayan bir davranış olduğunu belirtti.
 
Diyarbakır halkı başörtüsüne verdiği destek ile İslam`ın yılmaz bekçisi olduğunu gösterdi
Kampanyaya verilen desteğin, Müslüman halkın İslam`ın Yüce değerleri uğrunda can siperane duruşunu bir kez daha gösterdiğini söyleyen Gökdemir, Kur`an-ı Kerime bağlılığı, Peygambere sevgi ve sadakati ile müşahhaslaşan Diyarbakır halkının Müslüman kadının şiarı ve İslami kimliğinin nişanesi olan başörtüsüne vermiş olduğu destekle, tarihe İslam`ın yılmaz bekçisi olduğunu bir kez daha tanıklık ettiğine dikkat çekti.
 
Diyarbakır halkı her türlü baskı ve şiddete rağmen İslami Kimliğinde taviz vermemiş
Yerel ve ulusal şer mihraklarının tüm çaba ve faaliyetlerini Müslüman kadını örtüsünde ayırmak için sarf ettiğini vurgulayan Gökdemir "Başta kamu alanı olmak üzere her yerde Müslüman bacılarımızı namus değerlerinden vazgeçirmek, köhnemiş batı medeniyetine özendirmek için sarf etmiş oldukları bunca çaba ve gayret Müslüman halkımızın İslami değerlerindeki direncine karşı bir kez daha mağlup olmuştur. Müslüman halkımız bu İmza kampanyasına vermiş olduğu destekle tarihin unutamayacağı bir kararlılıkla kendi üzerinde menfi emeller peşinde bulunanlara tokat gibi bir cevap vermiştir. Diyarbakır halkı geçmişten günümüze her türlü baskı ve şiddete rağmen İslami kimliğinden taviz vermemiş, İslam`ın Yüce değerlerini her zaman ve mekânda canı pahasına malından, evladından ve kendi nefsinden daha öncelikli görmüştür. Bu tutum Diyarbakır Müslüman halkımızın İslam`a bağlılığının ve fedakârlığının bir nişanesidir" dedi.
 
Müslüman bayanların şiarı olan başörtüsüne yönelik bunca tehdit, şantaj ve zulümlere rağmen şer odaklarının başarıya ulaşılmadığını dile getiren Gökdemir, başörtüsünün özgürlüğü için düzenlenen kampanyaya Müslüman Diyarbakır halkının 500 bini aşkın imza ile verdiği destekle inanç değerlerine sahip çıktığını bir kez daha ispatladığını söyledi.
 
Gökdemir son olarak, "Memur Sen Konfederasyonu Bem Bir Sen Diyarbakır Şubesi olarak; `Başörtüsü Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza` etkinliğine katılan ve emeği geçen tüm Müslüman kardeşlerimizin her birine ayrı ayrı en içten duygularımızla sevgi ve muhabbetlerimizi iletir, destek ve katkılarından dolayı, başta Peygamber Sevdalıları Platformuna ve duyarlı tüm İslami sivil toplum kuruluşlarına, İslam`ı şiarı olan Başörtüsünü namusu ve kimliği olarak kabul eden, fedakar ve cefakar Diyarbakır halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunarı" dedi.
(Osman İçli-İLKHA)