istiyan Özgür Yurtsever Hareketi lideri Cibran Basil Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, "Cumhurbaşkanı Mişel Avn'dan, üst düzey bir ABD'li yetkilinin kendisini arayıp Hizbullah ile Özgür Vatanseverlik Hareketi arasındaki ilişkiyi derhal kesmesini istediğini öğrendim." diye konuştu.

Basil, Hizbullah ile ilişkilerin kesilmesi dahil 4 talebin (detay verilmedi) derhal karşılanması konusunda bilgilendirildiğini belirterek, "aksi takdirde 4 gün sonra bana ABD yaptırımlarının uygulanacağı iletildi." ifadelerine yer verdi.

Hizbullah ile ilişkiyi kesme talebinin "hareketin temel ilkelerinden biri olan herhangi bir yabancı ülkeden talimat almayı reddetmesi" ile çeliştiğini söyleyen Basil, "ABD, Hizbullah ile ilişkimi kesmeyi reddettiğim için beni cezalandırdı." dedi.

Lübnanlı siyasetçi Basil sözlerine şöyle devam etti:

"ABD'liler beni çok kez ziyaret etti. Uzun toplantılar yaptık. Şahsım ve hareketim için yeterince cazip olduğunu düşündükleri kazanç vadettiler. Ama bu adımları başarılı olmadı. ABD'deki mevcut yönetim (Trump yönetimi) seçimleri kaybettikleri gün bana karşı bu adımı attı. Bunun soruşturulması ve nedenlerinin araştırılması gerekiyor."

(AA)