Merkez Yenişehir ilçesi Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen HÜDA PAR Diyarbakır İl Teşkilatı 3'üncü Olağan Kongresi Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam'ın katıldığı kongrede, yoklamanın ardından divan kurulu oluşturuldu.

Selamlama konuşmasını yapan mevcut HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, HÜDA PAR’ın siyasi parti olmakla beraber bir dava partisi olduğuna vurgu yaptı.

 

Partinin çalışma alanında bulunmakta olduğundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Aktaş, "Bizler iktidar partisi olmasak dahi bu memleketin asıl sahipleri bizleriz. Çünkü hükümetin memleketlere gönderdiği valiler ve kaymakamlar gelip geçicidirler. Nihayetinde bulundukları memlekete yapacakları hizmet süresi, orada bulundukları zaman birimiyle sınırlıdır. Ama bizler, bu memleketlerin insanları olduğumuzdan dolayı buralarda kalacak olanlar bizleriz." dedi.

Aktaş, "Madem bizler bu memleketin insanlarıyız ve geçici değiliz, öyleyse insanlarımıza bizim hizmet etmemiz gerekir. Bu da Allah’a kulluğun gereğidir. Bunun yanı sıra hizmet süresince çalışma alanında teşkilatlı çalışmanın faydalarını gördüm. Teşkilatı olmayan bir yapının hizmet verebilmesi açısından imkansızdır." ifadelerini kullandı.

Divan kurulu, mali raporu ve faaliyet raporunu üyelere sunarak ibra etti. Divan Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu'nun aday listelerini açıklamasından sonra HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığına tek aday olan Faruk Dinç katılımcılara hitapta bulundu.

"Yatırıma öncelik verilip istihdam alanlarının sağlanmalı, imkanlar seferber edilmelidir"

Diyarbakır genelinde eğitim, sağlık, ulaşım ve alt yapı ile ilgili sıkıntıların olduğunu dile getiren Dinç, aynı şekilde istihdam bakımından yeteri kadar siyasiler tarafından önemsenmediğine dikkati çekti.

Diyarbakır'daki işsizlik oranlarının Türkiye’deki işsizlik ortalamasından çok daha yüksek olduğunu söyleyen Dinç, "İşsizlikle uğraşan kurumların işçi alımlarında ciddi adaletsizlik görülmektedir. Bu adaletsizlik her geçen gün artmaktadır. Siyasilere yakın kişilerin işçi alımında kendi yandaşlarına öncelik tanımaları herkes tarafından malum olan bir şeydir. Devlet; yatırıma öncelik verip istihdam alanlarının sağlanması için de imkanlarını seferber etmelidir." dedi.

Fabrikalar çoğaltılması, istihdam alanlarının arttırılması gerektiğine vurgu yapan Dinç, "Devlet; fabrikalar ve üretim merkezleri için verdiği hibeleri takip etmeli. Bu projelerin, siyasilerin yandaşları tarafından suiistimal edilmemesi için gerekli denetimler sıklaştırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Gençlerimizi kaldırım taşlarına kurban etmeyin"

Dinç, "Belediyelerin elinde yapboza dönüşen kaldırımlar için harcanan para ile bir tavuk çiftliği bile yapılsa hem belediye kazanır hem halk kazanır hem de istihdam sağlanmış olur. Gençlerimizi kaldırım taşlarına kurban etmeyin. Sırf dışarıdan iyi görünmek, rant sağlamak ve oy almak için gençlerimizi heba etmeyin. Üretim ve istihdam yapmak çok mu zor? Maalesef siyasiler her şeyi kendi gelecek emelleri üzerinde bina ediyorlar. Toplumu ve geleceğimiz olan gençleri düşünen kaç tane siyasetçi var? Gençlerimiz tek tek elimizden kayıp gitmektedir. Başka milletlerin tecrübesini yaşamaya hiç niyetimiz yok." şeklinde konuştu.

Gençliğin eğitimine de değinen Dinç, "Memleketimizde, ülkeye fayda sağlayacak genç beyinlerin olduğuna inanıyoruz. Bu gençlerimizin eğitimini desteklemede ciddi adımların atılması gerekiyor. Mülki amirler, kendi bünyelerinde eğitim-öğretim kursları oluşturmalı, ücretsiz programlar vermelidir. Ayrıca, üniversiteyi kazanan gençlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda burs imkânı sunulmalıdırlar." diye belirtti.

"Pırlanta gibi gençlerimiz siyasilerin bilinçsiz politikasına kurban ediliyor"

İşsiz gençlerin uyuşturucuya müptela olduğunu hatırlatan Dinç, "Gençlerin elinden tutan ve değer veren de olmayınca uyuşturucu baronlarının elinde esir kalıyor. Pırlanta gibi gençlerimiz siyasilerin bilinçsiz politikasına kurban ediliyor. Memleketimizde, uyuşturucuya müptela olan evlatlarımızı tedavi etmek için ivedilikle AMATEM’i kurmaları gerekir." ifadelerini kullandı.

Kentteki ulaşım ve çevre düzenlemesi sorunlarını dile getiren Dinç, "Eski yerleşim yerleri olan merkez Bağlar ve Sur ilçemizin yolları ve alt yapısı iyi durumda değildir. Eski yerleşim yerlerinin kentsel dönüşümü yapılırken; yollar düzeltilmeli, yeşil alanlar ve çocuk park alanları çoğaltılmalıdır." dedi.

Diyarbakır'da otoban ve hızlı tren noksanlığının altını çizen Dinç, "Şanlıurfa’ya kadar gelen otoban maalesef büyük şehir olmasına rağmen Diyarbakır’ımıza kadar getirilmemesi bizi derinden olumsuz etkiliyor. Bu otoban yolunun Şanlıurfa’dan Diyarbakır’a gelmesi gerekiyor. Hızlı tren Diyarbakır’a getirilmeli ve tren garı istasyonu da şehir dışına taşınmalıdır. Yapılması öngörülen rayların etrafında duvar örmek, şehri ikiye ayırır aynı zamanda şehir trafiğini kilitler. İstasyonun şehir dışına taşınması şehir trafiğini daha da rahatlatacaktır." şeklinde konuştu.

"Güneydoğu’nun kalbi Diyarbakır’a halen şehir hastanesi yapılmış değildir"

Özellikle mesai başlangıcı ve akşam saatlerinde trafikte oluşan yoğunluğun oluşturduğu sorunlara vurgu yapan Dinç, kamu kurumlarının şehre uygun ve dengeli dağılımın yapılmadığından kaynaklı olarak iş çıkışında trafik kilitlendiğini belirterek kamuya ait binaların uygun bir şekilde şehre dağılımının sağlanması gerektiğini söyledi.

Sağlık alanında Diyarbakır'ın bölgedeki konumuna dikkati çeken Dinç, "Diyarbakır’ımız Güneydoğu’nun kalbi olduğundan çevre illerden çoğu hasta kardeşlerimiz Diyarbakır’a tedavi olmaya geliyorlar. Ancak halen şehir hastanesi yapılmış değildir. Yanı başımızda olan küçük şehirlerde bile yapılmasına rağmen ilimizde halen şehir hastanesi yoktur ve aynı zamanda alanında uzman doktor yetersizliği de vardır." dedi.

Ailenin toplum üzerindeki etkisine vurgu yaparak çocuk eğitimine verilmesi gereken önemi hatırlatan Dinç, "Aile toplumların yapı taşıdır. Sadece kendi geleceğini düşünenler ve bunun üzerine bir hayat inşa edenler bilsinler ki; bu düşünce onları da yiyip bitirecektir. HÜDA PAR olarak diyoruz ki, Kendi çocuğumuzu yetiştirmemiz yetmiyor. Toplum yetiştirilmeden hiç kimse huzur bulamayacaktır. Sadi Şirazi’nin dediği gibi: ‘Başkalarının ızdırabından rahatsız olmazsan, insan diye anılmaya layık değilsin’ bu şiarla hareket edeceğiz. Teşkilatlarımızı, özellikle gençlik ve kadın kollarımızı daha da aktifleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

"Gençlerimizin Kürt olduklarından dolayı iyi niyetli olmayan siyasetlere kurban oluşları vardır"

Konuşmasında Kürt meselesine olan bakış açılarına da yer veren Dinç, "Batı’dan gelip, seçim dönemlerinde sahneye çıkarak Kürtçe şarkı söylemek veya bir iki cümle Kürtçe konuşarak Kürt meselesi çözülmez. Kürtlerden oy almak adına 'Kürt-Türk kardeştir, biz Kürtlerle et-tırnak gibiyiz' diyerek seçildikten sonra tırnakları kesip atan siyasiler, Kürt meselesini daha da kangrenleştirmiştir. Kürt meselesine oy gözüyle bakılmamalıdır. Hakları pazarlıksız verilmelidir. Kürt halkı bir şarkı söylendiğinde duygulanan, içli, samimi ve mazlum bir halktır." şeklinde konuştu.

Dinç, "Kürtlerin duygusallığı ve mazlumiyeti üzerinden güç kazanıp Kürtlere zulüm eden zihniyet de, maalesef Kürt kardeşlerimizi ateşe düşürmekten başka hiçbir şey yapmamışlardır. HÜDA PAR olarak önce insan diyoruz; kültür, ırk, renk, statü farkı gözetmeksizin insan olmanın kişiyi onurlu kılmak ve haklarını tayin etmek için yeterli olduğunu söylüyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından oylamalara geçildi. Yapılan oylama sonucu tek aday olan Faruk Dinç, HÜDA PAR Diyarbakır İl Teşkilatının yeni başkanı oldu.

Faruk Dinç kimdir?

1985 yılında Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Pekmezciler köyünde doğdu. İlkokulu Pekmezciler köyünde, ortaokulu Dicle Kocaalan YİBO'da okudu.

Diyarbakır Atatürk Lisesini bitirdikten sonra üniversite sınavına giren Dinç, Malatya İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazandı ve bitirdi.

Hazreti Muhammed'in hayatı ve sahabe ile ilgili araştırmaları olan Dinç, Elazığ’da belediye konferans salonunda üç yıla yakın siyer konferansları verdi ve bu programları Rehber TV'de de yayınlandı. Aynı şekilde yine Rehber TV'de sağlık programları yaptı.

Dinç, siyaset hayatına HÜDA PAR'la başladı. HÜDA PAR'ın Türkiye'deki il gençlik kolları başkanı görevine seçilen Dinç, daha sonra HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi oldu.

35 yaşındaki Dinç, evli ve 2'si erkek biri kız olmak üzere 3 çocuk babasıdır. (İLKHA)