Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, İzmir’de yaşanan deprem sonrası bazı sosyal medya hesaplarından din görevlilerine yapılan akıl ve izandan uzak çirkin saldırıları kınayarak, “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz deprem gibi doğal bir afet karşısında bile din görevlilerine, camiye saldırmak, iyi niyetten uzak provokatif açıklamalar yapmak kimseyi yüceltmez. Bu çatlak sesler din görevlilerimizi güzel hizmetlerinden alıkoyamayacaktır” dedi.

İzmir’de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Türkiye'nin yardım ve dualarıyla İzmir'in ve İzmirlilerin acısını paylaştığını dile getiren Arvas, "Tek vücut olduğumuz bu dönemde kendilerine din görevlilerine ve dindarlara sataşma misyonu biçen bazı çatlak sesler yine kin ve nefretlerini kustular.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na alınacak 5 bin personeli içine sindiremeyen bu din düşmanları, sosyal medya hesaplarından arama kurtarma köpeklerinin insanlığa din görevlilerinden daha faydalı olduğunu söyleyecek kadar şirazeden çıktıklarını ortaya koydular.

Kin ve nefretlerinin boyutunu bu açıklamaları ile ortaya koyan bu şahıslar hakkında sendika olarak suç duyurusunda bulunacağımızın ve konunun takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Din görevlisine, camiye ve insanların kutsallarına saldırmanın hiç kimseyi yüceltemeyeceğini söyleyen Arvas, şöyle devam etti:

“Dinimiz; kardeşlik, merhamet, yardımlaşma dinidir. Din görevlilerimiz bunun öğretisini yapar. Pandemi döneminde vefa destek gruplarındaki ve filyasyon ekiplerindeki çalışmaları ile örnek gösterilen din görevlilerimiz, 15 Temmuz’da selâ okumaları ile Kurtuluş Savaşı’nda Sütçü İmamlarımızla bu vatan için bu millet için canlarını kanlarını ortaya koymuşlardır.

Her zorlu süreçte millete önderlik etmiş, fedakârca çalışmışlardır. Bazı kendini bilmezlerin, sosyal medya silahşörlerinin saldırıları bizleri üzse de yolumuzdan çalışmalarımızdan hizmetimizden bizleri asla geri koymayacaktır.”

Din görevlilerine ve camilere yapılan çirkin saldırılar karşısında sessiz kalmayacaklarını belirten Arvas, "Sendika olarak güzel dinimizin bizlere öğrettiği aklı selim ile hareket edeceğiz. Hukuk çerçevesinde gerekli başvuruları yaparak bu hakaretleri yapanların gerekli cezayı alması için elimizden geleni yapacağız. Hiç kimse din görevlilerinin sahipsiz olduğunu ve yaptıkları çirkin saldırıların yanlarına kar kalacağını sanmasın” açıklamasında bulundu. (İLKHA)