Merkez Seyhan ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Vali Süleyman Elban’ın yanı sıra Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve ilgili yetkililer katıldı.
İş gücü piyasasında yüksek talep alan işlerde Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere (GKAS) ve Türk öğrencilere (14-17 yaş) yönelik kapsayıcı kaliteli mesleki ve teknik eğitime erişimi arttırmayı hedefleyen projenin tanıtıldığı toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin, Avrupa Birliği tarafından desteklenen proje kapsamında pilot illerin İstanbul, Bursa, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mersin, Adana ve Hatay olduğunu belirtip bu illerde bulunan 55 mesleki ve teknik lisede yaklaşık bin 150 atölyenin yenileneceğini kaydetti.
Proje kapsamında Adana'da daha çok dezavantajlı bölgelerde olan ve Suriyelilerin bulunduğu 6 okulun belirlendiğini kaydeden Çetin, "6 okulumuzda şu anda sadece 3 alanda yaklaşık 21 milyonluk donanım ve altyapı desteği sağlandı. Projeyle yüzde 60'ı Suriyeli, yüzde 40'ı da Türk öğrencileri destekliyoruz. Projemiz 8 ilde 55 okulda yürütülmekte ve bütçesi 50 milyon avro." dedi.
Vali Elban ise toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada, SEUP'un istihdam ortamının sağlanması açısından çok anlamlı olduğunu belirtti.
Projenin Türk ve Suriyelilerin sosyal ve ekonomik uyumunu, istihdam edilebilirliğini ve yeterliliklerini iyileştirerek onları mesleki eğitime teşvik etmesi açısından çok anlamlı bulduğunu ifade eden Elban, "Daha fazla okulu ve genci bu işe dahil ederek SEUP'un kentte maksimum seviyede uygulanması için gayret edeceğiz. Suriyelilerin ülkemiz içerisindeki yaşama uyumları büyük önem arz ediyor. Bu proje, Türk ve Suriyeli gençlerin istihdama daha rahat katılmalarını hedefliyor." ifadelerini kullandı.
Toplantı, gerçekleştirilen konuşmaların ardından projenin tanıtımıyla devam etti. (İLKHA)