Deniz, Tüm dünyayı etkisi altına alan ve hayatın her alanını olumsuz etkileyen Covid-19 nedeniyle filyasyon ekiplerinde görevlendirilen eğitimcilerin eğitim ve öğretim noktasında sıkıntılarla karşılaştıklarını söyledi.

Hem online hem de yüz yüze eğitimin başlamasıyla bu tür görevlendirmelerin sorun oluşturmaya başladığını dile getiren Deniz, "Okulların kapalı olduğu, eğitim-öğretim faaliyetlerinin henüz başlamadığı dönemlerde Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında başta filyasyon ve mahalle denetim ekipleri olmak üzere birçok mücadele alanında okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenler görevlendirilmiştir. Görevlendirilen veya gönüllü olarak görev alan öğretmen ve yöneticilerimiz bu süreçte herhangi bir sorunla karşılaşmadılar. Ancak 12 Ekim 2020 tarihi itibariyle hem online hem de yüz yüze eğitimin başlamasıyla bu tür görevlendirmeler, eğitim ve öğretim hizmetlerinin sağlıklı ve verimli yürütülmesini ciddi manada aksamasına neden olmaktadır." dedi.

Deniz, bu görevin zoraki bir hal aldığını belirterek, "Filyasyon ve mahalle denetim ekiplerinde görevlendirilenlere konu hakkında herhangi bir eğitim verilmeden, iş tanımı tam olarak açıklanmadan, sosyal medya haberleşme grupları üzerinden talimatlarla görevlendirmelerin yapıldığına dair şikâyetler yoğunlaştı. Bu durumda filyasyon ve denetim sürecinin kamu görevlileri açısından özensiz, düzensiz ve zoraki yürütülen bir görev halini aldı." ifadelerini kullandı.

"Whatsapp üzerinden görevlendirme usulü ve talimat yağdırılmasından vazgeçilmeli"

Konu ile ilgili Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’a bilgi verildiğini söyleyen Deniz, "Sayın Valimizin sorunun çözümüne dair samimi, olumlu ve kamu görevlileri ile ilgili motivasyonunun sağlanması noktasındaki yaklaşımları bizleri memnun etmiş, sorunun çözüleceği hususunda umut vermiştir. Eğitim çalışanlarını huzursuz eden, öğrencileri ve eğitimi de olumsuz etkileyen bu tür görevlendirmeler yapılırken; vefa destek gruplarının oluşturulmasında göz önünde bulundurulan hassasiyetlerin (gönüllülük, teşvik vb.) dikkate alınmasının daha uygun ve yerinde olacağı aşikardır." şeklinde konuştu.

Deniz, son olarak "Belirtmiş olduğumuz konuların göz önünde bulundurulması ve eğitim öğretim hizmetlerinin sağlıklı yürütülebilmesi için, gruplarda görev alanlara araç verilmesi, görevi yerine getirebilmeleri için gerekli olan diğer ihtiyaçların da karşılanması, mazereti olanlara (bakmak zorunda olduğu hastası, küçük çocuğu, yaşlı veya engelli yakını olanlara) görev verilmemesi, filyasyon ve denetim gruplarında görev alanların hizmetleri karşılığında ödüllendirilmesi, okul yöneticileri ve öğretmenlerin whatsapp üzerinden görevlendirme usulü ve talimat yağdırılmasından vazgeçilmesi, sosyal medya haberleşme grupları üzerinden hiçbir şekilde görevlendirme yapılmaması uygun olacaktır." dedi. (İLKHA)