KONYA - Mustazaf Der Konya Şubesi, geçen ay PKK/BDP yandaşları tarafından Mustazaf-Der Yüksekova Şubesine düzenlenen saldırıda Şehid edilen Ubeydullah Durna`yı anmak için bir program düzenledi. 

Mustazaf Der Konya Şubesi`nin konferans salonunda gerçekleşen programda salon hınca hınç doldu. Program saat: 21.00`de Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Ubeydullah Durna ve şehitler üzerine bir konuşma yapıldı, ilahiler seslendirildi, dualar edildi, ikramlar yapıldı…

Hamza Akkuş Hocanın okuduğu Yasin-i Şerif ile başlayan programda, açılış konuşmasını yapan Mustazaf Der Konya Şubesi Başkanı Nezir Tunç, Yüksekova Şubesine düzenlenen son saldırının onlarca saldırıdan sadece biri olduğunu belirterek, tarih boyunca Müslümanlara düşmanlık besleyerek saldıranların sonlarının dünya ve ahirette hüsran olduğunu söyledi. Tunç son olarak, "Biz gururluyuz ki Allah (c.c) aramızdan şehitler alıyor. İslam ağacını şehitlerimizin kanı ile sulayıp büyütüyor. Şehidimizin şehadeti mübarek olsun. Allah bizi şefaatinden mahrum etmesin" dedi.

Şehid Ümmetin Kalbidir…
Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Özkan Yaman; "Birkaç saat öncesinden planlanan etkinliğe sizi bu şekilde çağırıp getiren şehiddir" ifadeleriyle başladığı konuşmasında, "Ayette Uhut savaşındaki acı neticenin sebepleri sıralanırken bir sebebin de `Allah-u Teâla sizden şehitler edinsin diye bunu başınıza getirdi.` buyrulmaktadır. Bu vekilliği kesin olan adayların, aday adayları içinden seçilmesi gibidir. Daha önce nasıl Allah`ın aslanı olan Hz. Hamza, İslam`ın ilk öğretmeni ve Medine fatihi Musab bin Umeyr, ilmin kapısı Hz. Ali gibi yüce şahsiyetler seçildiyse bugün de aday seçimi aynı titizlikle yapılmaktadır.

Şehit ümmetin kalbidir. Sürekli kan pompalamaktadır. Şehid üç nasihatçiden biridir, ölüm susarak, kuran konuşarak, şehid ise yaşayarak nasihat eder`` dedi.

Duygulu anların çok fazla yaşandığı programda, konuşan kanaat önderlerinden Molla Ubeydullah Musillioğulları ise 90`lı yıllarda mürtet örgütün Müslümanlara karşı yaptıklarını dile getirdi.

Musillioğulları, "Mürtet örgütün Müslümanları şehid ettiklerini, mallarını zorla aldığını aylarca Müslümanlara karşı Mekke müşriklerinin uyguladığı boykottan daha ağır boykot ve yaptırımlar yaptıklarını. Halkı korkutmak için Müslümanları şehid ettiklerini ve onları yurtlarından çıkmaya zorladığını, fakat Müslümanların bunlara karşı sabır gösterdiğini, yılmadığını ve onların tüm baskılarına karşı direndiğini, o günlerin mükâfatı olarak da Yüce Allah`ın bu günleri nasip ettiğini`` dile getirdi. Program Ubeydullah Hocanın yaptığı duanın ardından verilen ikramla sona erdi.

Ubeydullah Durna Kimdir?
Ubeydullah Durna, 05. 02. 1981 yılında Hakkâri`nin Yüksekova (Gewer) ilçesine bağlı Aksu (Gagewran) Köyü`nde dünyaya geldi. Babası Behçet, Annesi Havsat. Ailenin en büyük çocuğu olan Ubeydullah`ın kendisinden küçük 5 erkek, 4 kız kardeşi bulunuyor.

Köy okulunda eğitim hayatına başlayan Ubeydullah, küçük yaşında sahip olduğu hareketlilik ve çalışkanlığı ile dikkatleri üzerine çekti. Askerlikten sonra Yüksekova`ya dönen Ubeydullah, köy camisinde Kur`an eğitimi almaya başladı. Daha sonra ailenin isteği üzerine İstanbul`a çalışmaya gitti. Yaklaşık iki sene çalıştıktan sonra Yüksekova`ya dönen ve akabinde evlenen Ubeydullah, İslami camia içindeki çalışmalarına ağırlık vererek kendisini yetiştirmeye çalıştı. İki çocuk babası olan Ubeydullah, biri 6 yaşında Şehadet isimli kız, biri de 4 yaşında Hattab isimli erkek çocuğu bulunuyor.

Mustazaf-Der Yüksekova Temsilciliği`nin açılmasından sonra dernek için faal olan Ubeydullah Durna, derneğin başkan yardımcılığını üstlendi. Yardım Komisyonunun Başkanlığını da yapan Ubeydullah, Yüksekova genelinde maddi durumu iyi olmayan ailelerin tespiti noktasında çalışmalara katılarak ihtiyaç sahiplerine kendi imkânları dâhilinde yardımlar ulaştırdı.

5 Mayıs 2011 Perşembe günü Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi`ne saldıran PKK/BDP yandaşları, Ubeydullah Durna`yı derneğin çatısında ateşli silahla Şehid etti.
M. Sait Adiyaman - İLKHA