BATMAN - 16 Haziran Perşembe Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Hâkimiyet Gazetesi; `Promosyon Miktarına Tepki Olarak Banka Kartlarını Kırdılar`
Milli Eğitim Müdürlüğü ile bankalar arasında imzalanan maaş promosyon ihalesine tepki gösteren Batman Özgür Eğitim-Sen üyeleri, banka kartlarını kırdılar.

`KCK Operasyonunda 20 Gözaltı `
Batman`da vatandaşlara zorla kepenk kapattırdıkları bazı işyerlerine saldırı gerçekleştirdikleri ve seçim zamanında halka baskı uyguladıkları iddiasıyla 20 zanlının gözaltına alındığı bildirildi.

Medya Gazetesi; `Seçim operasyonu: 25 gözaltı`
Batman`da sabah saatlerinde yapılan eşzamanlı operasyonda aralarında BDP`lilerin de bulunduğu toplam 25 kişi gözaltına alındı. BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali ve Bağımsız İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bu gün Batman`a gelerek Saat 13.00`da BDP Batman İl Örgütü önünde yapılacak olan basın açıklamasına katılacaklar.

`Garzan Çayı Cana Doymuyor`
Serinlemek için girdiği Garzan çayında boğularak can verdi. Sivil savunma müdürlüğüne bağlı 4 dalgıç cesedin bulunması için çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Pusula Gazetesi; `BDP`lilere Şafak Operasyonu `
Batman`da dün 05.00 da terörle mücadele ekiplerince BDP`lilere yönelik düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

`Mez-Der`den 580 Aileye Yardım Eli `
Mez-Der yardımlarını anlamlı etkinliklerle sürdürüyor. Dernek 580 aileye giyim ve ev eşyaları yardımı yaptı.

Doğuş Gazetesi; `Cadde Ortasında Bıçaklandı`
Batman`da bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada 4 kişi, 1 kişiyi bıçakla yaralayarak hastanelik etti.

`Şafak Operasyonu: 20 Gözaltı`
Batman`da yasadışı olaylarda aktif olarak görev yaptıkları gerekçesiyle düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Gazetesi; `Mez-Der Den 580 Aileye Yardım Eli`
Mez-Der yardımlarını anlamlı etkinliklerle sürdürüyor. Dernek 580 aileye giyim ve ev eşyaları yardımı yaptı.

Batman Postası Gazetesi; `21 Kişi Şafak Operasyonu İle Gözaltına Alındı`
Batman Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatı ile dün sabah saat 05.00`te birçok adrese eşzamanlı baskın düzenleyen polis, aralarında Duruş Gazetesi sahibi Hanefi Yetişen ve BDP yöneticilerinin de bulunduğu 21 kişiyi gözaltına aldı.

`Promosyon Miktarına Tepki Olarak Banka Kartlarını Kırdılar`
Milli eğitim müdürlüğü ile bankalar arasında imzalanan maaş promosyon ihalesine tepki gösteren Batman Özgür Eğitim Sen üyeleri, banka kartlarını kırdı.

Çağdaş Gazetesi; `Seçim Sonrası Operasyon!`
Batman Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı TEM ekipleri, sabah saatlerinde düzenledikleri operasyonda BDP`li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 30`a yakın kişiyi gözlem altına aldı. BDP`nin desteklediği Milletvekilleri ile birlikte mazbata programına eşlik eden partililerin de gözaltına alınmasına Bağımsız vekiller, tepki gösterdi.

`Gülistan`da Bıçaklı Kavga`
Kentin en işlek güzergâhlarından olan Gülistan caddesinde dün ikindi saatlerinde bir genç üç kişi tarafından ayağından bıçaklandı.

Yayaların tercih ettiği Gülistan caddesinin en kalabalık olduğu saatte herkesin gözü önünde 30-35 yaşlarındaki bir genç ayağından bıçaklandı. Esnafın şaşkın bakışları arasında saldırganlar olaydan sonra iz kaybettirirken, ayağı kanlar içinde kalan genç ise 112 Acil Servis tarafından hastaneye kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
M. Sıddık Demir, Veysi Rüzgâr - İLKHA