DİYARBAKIR - Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;


DİYARBAKIR MEDYA: MÜFREDAT DEĞİŞİYOR
Öğrencilerin bazı konularda \"bu bilgiler hayatta ne işimize yarayacak?\" yakınması karşılık buldu. İlk ve ortaöğretim müfredatı değişti.


GÜNEYDOĞU EKSPRES: YAZMA ESERLER KÜTÜPHANESİ KURULUYOR
Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mahmut Altundağ ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yazma Eserler Konya Bölge Müdürü Bekir Şahin, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak`ı makamında ziyaret etti.


HABER DİYARBAKIR ORG: BAŞKAN`I KAÇIRAN PKK`LILARLA ÇATIŞMA
Diyarbakır`ın Kulp İlçesi ile Muş arasındaki Şenyayla Mevkii`nde dün yol kesip AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik`i kaçıran PKK`lı teröristlere yönelik başlatılan hava destekli geniş çaplı operasyonda sıcak temas sağlanan teröristlerle çıkan çatışmada 2 korucu yaralandı.


DİYARINSESİ: Sağlık çalışanlarına şiddet
Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Aytekin Sır, \"Bir anne çocuğunu dövüyorsa bilsin ki; çocuğu büyüdüğünde evde eşini, hastanede doktoru, okulda öğretmenini dövecek\" dedi.\"Sağlıkta Şiddet\" sempozyumu düzenlendi.


HABER DİYARBAKIR: DİYARBAKIR`DAKİ TARİHİ CAMİİLER YENİDEN AÇILMALI
Diyarbakır`da tarihi değerlerin restorasyon çalışmalarında Camiilerin geri plana atılmasına halk tepki gösteriyor. Vatandaşlar kapalı camilerin yeniden faaliyete geçirilmesini ve bu tarihi mekanlarda ibadet yapmak istediklerini ifade ediyorlar. Diyarbakır Diyanet-Sen Şube Başkanı Ömer Evsen, yetkilileri daha duyarlı olmaya davet etti.


DİYARBAKIRSÖZ: SASAA TÜRBESİ YAPILACAK
Vali Mustafa Toprak, Diyarbakır`ın ilk Sahabe Valisi adına inşa edilecek Sultan Sasaa Türbesi için ihale işlemlerinin bitirildiğini, yer tesliminin yapıldığını, gerekli inşaat yapım çalışmalarına başlanabilmesi için gerekli işlemlerin başlatılması konusunda Sur Kaymakamı Aydın Ergün`e talimat verdi.


YENİ YURT GAZETESİ : STKLAR: MESCİD VE CAMİLER, ASIL KİMLİĞİNE KAVUŞTURULMALI
Diyarbakırda faaliyet gösteren muhtelif Sivil Toplum Kuruluşları (STKlar) ile Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) ve Diyanet-Sen tarafından yapılan açıklamada, ahıra çevrilen veya kapatılan Cami ve Mescitlerin tekrar ibadete açılması gerektiği belirtildi.


DİYARBAKIR YENİGÜN: MAAŞ BORDOLARINI YAKTILAR
Diyarbakır Adliyesi`nde çalışan personeller, fazla mesai ve özlük haklarının kısıtlamalarını protesto etmek amacıyla maaş bordolarını yakarak tepki gösterdi.


GAZETE DİYARBAKIR: VALİ TOPRAK KÖYLERDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Sur İlçesi`ne bağlı Sarılar, Kervanpınar, Kartaltepe ve Sati Köy ve Mahallelerini ziyaret ederek birtakım temas ve incelemelerde bulundu. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)