Trabzon`daki cezaevinde tutuklu bulunan ve daha önceki ifadelerinde bir dönem JİTEM `e çalıştığını ileri süren Aydın Sevinç , Ege Bölgesi`nde organize suç örgütü lideri olmaktan mahkum Ahmet Tekin Baykal ve ekibinin 50`den fazla kişiyi öldürüp gömdüğünü hatta Baykal ile tartıştığı için öldürülen Erkan Er`i de kendisinin Aydın`ın Kuşadası ilçesindeki milli parka gömdüğünü ileri sürdü. Bu iddialarla ilgili Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı`na dilekçe gönderen Aydın Sevinç vicdan azabı çektiğini, imkan verilirse cesedi gömdüğü yeri gösterebileceğini kaydetti. Bunun üzerine gerekli incelemeler yapıldıktan sonra Aydın Sevinç`in Kuşadası`na götürülmesine karar verildi. Cezaevinden yoğun güvenlik önlemleri altında çıkarılan Sevinç, dün sabah saatlerinde Aydın`ın Kuşadası ilçesine getirildi.

Polis ve jandarmalar arasında Kuşadası Milli Parkı`na getirilen Aydın Sevinç`ten, Erkan Er`in 2004 yılında öldürülmesinin ardından, gömdüğünü iddia ettiği yeri göstermesi istendi. Sevinç, Dilek Yarımadası Kalamaki Milli Parkı`ndaki Aydınlık Koyu`nda bulunan tuvalet ve duşların 20 metre ilerisini gösterdi. Güzelçamlı Belediyesi`nde görevli işçilerin kazma- kürekle kazdığı alanda bir bulguya rastlanmayınca, kazının kepçeyle yapılmasına karar verildi. Yağmur engeline takılan kazı bugün yeniden başlayacak.

Trabzon`daki cezaevinde açlık grevi yaptığını ve susturulmak amacıyla öldürüleceğine inandığını söylediği belirtilen Aydın Sevinç`in, güvenlik güçlerine "Bu vicdan azabına dayanamıyorum. Kimse benim yalan söylediğimi sanmasın. Milli park kazılsın en az 50 ceset çıkar" dediği kaydedildi.

DHA