BATMAN - Batman Tabip Odası ve SES Batman Şubesi Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının teşkilat yapısını düzenleyen 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname`nin (KHK) iptal edilmesi isteği ile basın açıklaması yaptı.
 
Batman Bölge Hastanesi`nde yapılan basın açıklamasını SES Batman Şube Başkanı Esat Altunışık okudu. Anayasa Mahkemesi`nde Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının Teşkilat yapısını düzenleyen 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili iptal davasının görüldüğünü belirten Altunışık, bu nedenle bütün sağlık çalışanlarının göz ve kulağının Anayasa Mahkemesi`nde olduğunu kaydetti.
 
663 sayılı KHK ile sadece Sağlık Bakanlığı`nın değil, bütün sağlık ortamının yeniden şekillendirildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Sağlığımız piyasa koşullarına terk edilerek ticarileştirildi. Çalışanların iş ve işyeri güvencesi ortadan kaldırıldı, ücret güvencesi yok edildi. Sağlığı piyasalaştıran, hak olmaktan çıkaran, çalışanların güvencesi başta olmak üzere kazanılmış tüm haklarını elinden alan her uygulamaya karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüren emek ve meslek örgütleri ve sağlık çalışanları olarak 663 sayılı KHK`ya karşı çıktığı günden bu yana mücadele ediyoruz" ifadelerine yer verildi. (Mehmet Mikyas - İLKHA)