BİNGÖL - Bingöl`de 16 Haziran 2011 Perşembe günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
 

Bingöl Gazetesi: 26 Kalkınma Ajansı Erzurum`da Buluşacak
Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı`nın (KUDAKA) ev sahipliğinde, aralarında Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli illerinde faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı`nın da bulunduğu 26 kalkınma ajansı Erzurum`da buluşacak.
 

Bingöl Olay Gazetesi: Anne sütüyle beslenen besin alerjisinden korunuyor
Alerjik tepkilerin birçok organ üzerinde etkili olduğunu belirten uzmanlar, anne sütünün besin alerjisini önlemede etkili olduğunu söyledi.
 

Besin alerjilerinin ilaçla engellenemeyeceğini kaydeden uzmanlar, "Alerjik tepkiler karın ağrısı, ishal ya da kusmaya neden olabilir. Alerjenler bağırsaklardan kan dolaşımına geçtiğinde bütün vücudu dolaşma olanağı bulur. Bu yolculuğun akciğerlere kadar uzaması solunum güçlüğüne ve hatta ataklara yatkınlığı olanlarda astıma yol açabilir. Alerjenler etkilerini deride de göstererek, kurdeşen ya da dabaz gibi alerjik tepkiler doğurabilir. Bütün bunların olması için birkaç dakika ile bir saat arasında değişen bir sürenin geçmesi yeter" dedi.
 

 

Bingöl Kent Haber Gazetesi: İşte TV izlemenin zararları
Uzun süre televizyon izlemek diyabet ve kalp hastalıkları riskini arttırıyor. Yapılan bir araştırmada, günde iki saat televizyonun önünde zaman geçirmenin diyabet riskini beş kat, kalp hastalıkları riskini ise yüzde 15 yükselttiğini ortaya çıkardı.
 

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Baluken`den esnafa teşekkür ziyareti
Bağımsız aday olarak meclise girmeye hak kazanan Dr. İdris Baluken, esnaf ziyaretinde bulunarak teşekkür etti.
 

Barış ve Demokrasi Partisi`nin (BDP) desteklediği Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Bağımsız Milletvekili seçilen Dr. İdris Baluken, BDP Bingöl İl Eş Başkanları Halis Yurtsever, Suna kaya ve BDP`li bir grupla esnaf ziyaretinde bulundu. (Ali Yıldırım - İLKHA)