EKONOMİ SERVİSİ
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde başlatılan “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” kampanyasına destek verdi. Yapılan tanıtımın ardından başlatılan kampanyaya Genel Başkan Ali Yalçın da “www.SofranaSahipCik.com” internet sitesine girerek Türkiye’nin dünya rekoru kırması için gıda kaybı ve israfına karşı mücadele edeceğine dair söz verdi.
İSRAF EDİLEN GIDA İLE ÜLKEMİZDE BİR SERVET YOK OLUYOR
Kampanyaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Genel Başkan Yalçın, “Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde başlatılan “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” kampanyası anlamlı. ’Helal Gıda’ vurgusu da olsa tam olacak” ifadelerini kullandı.
HELAL AKREDİTASYON KURUMU KURULMASI HEYECANLANDIRDI
Yalçın: “Her yıl çöpe giden, israf edilen gıda ile ülkemizde farkında olmadan bir servet yok oluyor. Bu milli servetimizle kaç okulun, kaç hastanenin yapılabileceğini kaç yoksul ailenin ihtiyacını karşılayabileceğini, kaç öğrencimizin eğitim ihtiyaçlarını giderebileceğini bir düşünelim. Küresel vahşi kapitalizmin insan-çevre, gıda-sağlık, helâl-tayyib gibi bir öncülünün olmaması, nesli ve geleceği, insanı ve çevreyi, gıdayı ve sağlığı tahrip etmesi insanlığı ve doğayı adeta kansere mahkûm kılmaktadır. İsraftan ve habisten kaçınmak, irşad ve helâl ile buluşmak Allah’ın insanlığa bir emridir. Memur-Sen’in teklifiyle kamuda yemek hizmetlerinde helal gıda sertifikalı ürünlerin kullanılması Toplu Sözleşme hükmüne dönüştü. Helal Akreditasyon Kurumu kurulması ise heyecanlandırdı” değerlendirmesinde bulundu.
KAMPANYA, HELAL GIDA ÇALIŞMALARINA DA VESİLE OLMALI
“Emek ve ekmeğin mayası helal ile tutulmazsa ekin ve nesil de ifsad olur bilinciyle, ‘Yediklerimiz sadece kanımıza değil ahlakımıza da karışıyor’ diyerek, emekçinin cebine gireni dert ettiğimiz kadar, midesine gireni de dert ediyoruz” ifadelerini kullanan Yalçın, “Helal olanı yasal zemine taşıma gayretini mücadele saflarımızın bir mevziisi olarak görüyor ve insanlığımıza bunun yaraşacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda ‘Helal Akreditasyon Kurumu’ vazifesinin ciddiyetini daha iyi idrak etmeli ve etkin bir süreç yönetmelidir. Bu doğrultuda bizde her lokmanın, her yudumun kıymetini bilip, gıda kaybı ve israfı önleme konusunda var gücümüzle sorumluluk alıp, bilinçli tüketip, israf etmeme hususunda söz veriyoruz. ‘Gıdanı Koru #SofranaSahipÇık’ kampanyası ‘HELAL GIDA’ çalışmalarına da vesile olmalıdır” şeklinde konuştu.